Култиватор SWIFTER от BEDNAR – перфектна предсеитбена подготовка на почвата


Търсете в официалния вносител ИНТЕРАГРИ България

BEDNAR SWIFTER е прогресивно проектиран култиватор-компактор, базиран на традиционната версия SO. Изпъкващ със своя модерен дизайн и олекотена, опростена конструкция, Swifter комбинира до 7 работни операции в едно минаване. Така намалява оперативните разходи за потребителя, като в същото време осигурява висококачествена обработка, дори и в много трудни почвени и климатични условия, като гарантира успешна реколта и високи добиви от декар.

Машината е приложима, както в стопанства, използващи конвенционални методи, така и при технологии с ограничена обработка на земята. Култури като рапица, захарно цвекло и царевица изискват отлична подготовка на почвата, a техническите характеристики на Swifter ги прави популярни машини, които са в състояние да изпълняват висококачествена работа, дори и в много трудни почвени и климатични условия. Можете да използвате машината при конвенционални обработки (след оран) и при директни технологии.

„Swifters имат опростена технология, като създават перфектно подравнени полета с висококачествена структура на почвата само с едно минаване. Така създават условия за равномерна сеитба и поставяне на семената в една и съща начална дълбочина по цялата ширина на подготовката. Това е една добра основа за успешна реколта!“, споделя Ладислав Беднар.

Конструкцията на Swifter позволява бърза смяна на вътрешните работни секции, като например работни органи тип „лястовича опашка“ (през есента), гама-зъбци – тип „зъбна брана“ и SB-секции за през пролетта. Чрез комбиниране на няколко работни операции се правят значителни спестявания при почвообработките.

Хидравличната предна подравняваща греда Crushbar осигурява адаптивност при променящи се условия и осигурява перфектно изравнено поле, преодолявайки всички препятствия.

Почвата се консолидира оптимално благодарение на Crosskill валяците, като заедно с довършващия валяк осигуряват интензивно разрушаване на буците по цялата работна ширина и създават фрезов ефект на почвата, оставяйки земята напълно обработена. Агресията на разрушаване става по-мощна с увеличаване на периферната скорост на валяка.

Хидравлично регулируема работна дълбочина за SO_F машини за прецизна подготовка на полетата. Акуратно обработено и хомогенно семенно легло за всички култури (поддържайки работната дълбочина по цялото поле). Гредата с разрохквачи, разположена зад колелата на трактора намалява всякакви възможни преуплътнявания. Висококачествени лагери поддържащи високата периферна скорост за подобряване на раздробяващия ефект. Всички тези технически решения, вложени в машината, ви дават възможност да работите при по-високи скорости и да спазвате агротехническите срокове, което води до повече ефективност. Цялата продуктова гама на BENDAR можете да намерите в ИНТЕРАГРИ България – официален вносител на марката за страната. За контакти: тел. 0700 46 666, www.interagri.bg

ИНТЕРАГРИ България АД е единствен официален вносител на марките самоходна и прикачна земеделска техника NEW HOLLAND, KINZE, BEDNAR и AGROJET за страната, като представлява още RAUCH, SOLA, KERNER, PROVITIS, BRAUN, FARMTECH, HAWE и др. Компанията разполага със собствени търговско-сервизни комплекси на територията на цялата страна и предлага цялостно продажбено и следпродажбено обслужване с интегрирани решения за земеделеието в България. За повече информация и контакти www.interagri.bg и тел. 0700 46 666.

По материали на Интерагри България