Кои са събитията за строителния сектор днес?


Въпросите, пряко касаещи строителния сектор и продукти от последно поколение, са във фокуса на посетителите от България и чужбина

Инвестициите в строителния сектор, природосъобразните решения, противопожарната безопасност. Това са само част от темите на многобройните събития за строителния сектор днес. Всички те ще се състоят в Интер Експо Център, който от 25 до 28 февруари отваря врати за изложение Архитектурно-строителна седмица. Накратко представяме всички акценти на дeня.

На кръгла маса за инвестиционния процес у нас професионалистите дискутират проблемите и необходимите промени в действащото законодателство. Организатори са Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. С наученото от албанското земетресение от края на 2019 г. ни запознава публичен информационен отчет на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Събитието се осъществява пред Съвета за намаляване на риска от бедствия при Министерския съвет на Република България.

От последно поколение

Природосъобразните и естетични решения за градска среда и паркове са фокус на HTI България. Продуктова презентация ни запознава с различни решения за отводняване и защита на корените на дърветата. Специалистите от ТЕМПЕКС ще ни докоснат до системи за индустриализация и битова климатизация от последно поколение.

От 16.00 до 18.00 часа ще бъдат представени световните брандове на Мессе Франкфурт Light + Building и ISH, посветени съответно на осветлението, сградните технологии и услугите за строителството и отговорното управление на водата и енергията в сградите.

Нов модел противопожарна клапа и вентилационни камери представя AIR Trade, а АУРУБИС – железния силикат. Със съвременни решения за ОВК инсталации ни запознава CLIMACOM, а с хидроизолационни мембрани – LEAF GROUP. Под светлината на прожекторите попада и фасадната топлоизолация – презентира КНАУФ България. Изискванията и предизвикателствата към фасадната обвивка пречупва през своята призма ХЕНКЕЛ България.

Модерни технологии и съвременни решения на 200 участници върху площ от 10 000 кв.м. Всичко това предлага бизнес изложението Архитектурно-строителна седмица от 25 до 28 февруари. Вратите са отворени за посетители до 18.00 часа, а в петък – до 16.00 часа.