Каптан  80 ВГ – комплексно решение за овошната градина


Борбата с болестите по овощните култури е предизвикателство за овощарите, които имат за цел да опазят овощните си насаждения от заболявания и да получат сигурни добиви с високо качество. Наред с всички фитосанитарни мерки, извеждането на химичната борба с болестите по овощните е едно от най-важните мероприятия. За постигането на висок ефект от тези третирания, изборът на подходящ фунгицид е от определящо значение за извеждането на ефикасна борба с патогените.
С доказана в овощарстовото ефикастност e знаковия фунгицид Каптан 80 ВГ. Подходящ е за включване в програмите за Интегрираната растителна защита (IРМ) от най-ранните етапи на развитие на овощните видове до края на вегетацията им. Той осигурявя оптимална защита при овощните в най-критичните моменти, като се характеризира с отличен предпазен ефект и продължително последействие, без да се влияе от климатичните условия.
Каптан 80 ВГ е широкоспектърен фунгицид с предпазно действие срещу широк спектър от икономически важни болести както при овощни (семкови и костилкови), така и при зеленчукови и ягодоплодни култури. Действа, като задържа прорастването на спорите и не позволява развитието на мицела както в начални, така и в напреднали стадии на проява на инфекция, с дълготраен ефект от 8-10 дни. Продуктът е ефикасен и с успех контролира Струпясване (Venturia spp.) по ябълки и круши; Ранно и късно кафяво гниене (Monillia spp.) при праскови, нектарини, кайсии, сливи, череши; Къдравост (Tafrina deformance) по праскови и нектарини; Кривули (Tafrina pruni) по сливи,•Къдравост (Т.cesari) по череши.
Каптан 80 ВГ не нарушава опрашването, дори приложен в цъфтеж, не предизвиква малформации по плодовете на третираните култури. Оригиналната ВГ формулация е със 100% разтворимост, без да образува утайки и пяна при разтваряне, без запрашаване. При семкови овощни видове може да се прилага до 6 пъти на вегатационен сезон, а при костилкови до 5 пъти.
Каптан 80 ВГ е включен в Национална програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период ПРИ ЯБЪЛКА, КРУША, ПРАСКОВА И СЛИВА.
ИЗБОРЪТ НА КАПТАН 80 ВГ ГАРАНТИРА ОТЛИЧНА ЗАЩИТА ЗА ЗДРАВА И КАЧЕСТВЕНА ПРОДУКЦИЯ И ВИСОКА ВЪЗРАЩАЕМОСТ НА ВЛОЖЕНИТЕ СРЕДСТВА!

По материали на Ариста Лайф Сайънс