Изложението по животновъдство и фермерски храни „Фермер Експо Раковски“ ще се проведе през септември


На 13 – 14 септември 2019 г. на пазарза за живи животни, кв. Секирово, гр. Раковски, ще се проведе тазгодишното издание на изложението „Фермер Експо Раковски“.

Организаториъе са организацията на производители Фермерско мляко, Министерство на земеделието, храните и горите и община Раковски.

Фермер Експо Раковски се реализира в две поредни години – 2017 и 2018 година. То е първото и единствено изложение по животновъдство и фермерски храни реализирано от призната организация на производители – Фермерско мляко. Основната му задача е да представи достиженията в селекцията на продуктивни породи животни в България и богатия вкус на фермерските храни. В допълнение се демонстрира самобитната красота на фолклора от област Пловдив, както и реализират демонстрации по приготвяне на традиционни храни – пиде, катми, прясно сирене, лютеница и др.
„Фермер Експо Раковски 2019“ предвижда провеждане на аукцион за продажба на селскостопански животни. Той е продиктуван от назрялата необходимост животновъдите да могат да покажат и реализират отглежданите от тях елитни животни, след години селекционна дейност. От друга страна района на област Пловдив се характеризира със силно развито животновъдство, което е главната причина подобен вид събитие да се реализира именно в гр. Раковски.