Значителен успех на  най-голямото животновъдно изложение за професионалисти в Европа


25-тото издание на Соме дьо л’Елеваж беше посетено от 86 500 посетители. Жак Шазале, президент на изложението, отбелязва това издание като много успешно: ”В трудна конюнктура, посетителите не се колебаха, чуждестранните делегации бяха повече от очакваното. Констатираме също повишена посещаемост от страна на младите, които идват, за да потърсят обучение или да видят какво ново има в технологиите. Доказателство, че френското животновъдство има бъдеще.”
Това издание ще бъде запомнено също и с качеството на представените животни и с организацията на конкурсите на месодайните породи в престижната зала за спектакли Зенит.

Чуждестранните делегации тази година са от всички континенти, с нови държави, като Иран, Куба, министрите на земеделието на Уганда и на Буркина Фасо, посланиците на Колумбия и на Ангола и много други.
Роже Блан, президент-основател на изложението, е идвал в България и отчита големия потенциал на животновъдството ни и посреща българите с особено внимание: ”Посетителите от източно-европейските страни идват на изложението, за да купят генетика и специфично оборудване.“

 

В цифри Соме дьо л”Елеваж е:

– 1428 изложители, от които 282 от 32 държави
– 170 дка изложбена площ
– 77 880 кв м щандове
– 86 500 посетители
– 4000 чуждестраннии посетители
– 2 000 животни от 70 породи
– 192 журналисти от 22 държави

По материали на Френско-българската селскостопанска асоциация