За по-чиста храна и по-високи добиви


Стопанската година е към приключване  и е време да погледнем към следващата.

Торовете ЛУМБРЕКС  и  ЛУМБРИКАЛ,  произвеждани от БОГАЯ ЕООД, с. Костиево са правилния избор за  отличен старт на житните посеви  и трайните насаждения. Зеленчуците в оранжерии и на открито, също ще се отблагодарят, ако им осигурите от торовете на БОГАЯ.

Ето и някои ползи от прилагането на ЛУМБРЕКС и ЛУМБРИКАЛ:

ЛУМБРЕКС – органичен течен тор, прилага се като листен и почвен тор, също и за третиране на семеназа зеленчукови култури – семената се накисват за 4-6 часа в разтвор от 100 мл. тор/1 л.вода; за житни култури само 1 /един/ литър за 1 /един/ тон семена, прибавен към препарата за обеззаразяване. Тези минимални количества осигуряват ускоряване покълването и жизнеността на кълна и помагат за формирането на здрава коренова система.

Поради променящите се климатични условия, предзимното третиране с ЛУМБРЕКС в доза 100 – 150 мл/дка на житните култури осигурява още по-добре развита коренова система, увеличена устойчивост при слани и ниски температури, по-лесно преодоляване на голямата температурна амплитуда между деня и нощта и е гаранция за успешно презимуване и добър пролетен старт.  Включен в схемите за почвено и листно торене  при зеленчуците подобрява растежа и развитието на растенията, удължава плододаването. ЛУМБРЕКС служи като почвен подобрител за бедни на хумус почви, стимулира полезната почвена микрофлора, като подобрява общото състояние на почвата и превръщането на почвените органогенни елементи в достъпна за растенията форма. Води до значително повишаване на добивите при всички култури, подобряване на вкусовите и ароматни качества на плодовете и зеленчуците, удължава срока на съхранение. ЛУМБРЕКС повишава устойчивостта на растенията към стрес и патогени.

ЛУМБРИКАЛ – биотор от ЧКЧ

Биоторът от ЧКЧ съдържа милиарди полезни микроорганизми, както и всички необходими за растенията макро и микро хранителни елементи във високи концентрации. Той е „жив“ тор и е възможно най-пълноценният продукт за получаване на здрава и чиста почва. Използва се за трайно подобрение на изтощени и разрушени почви, както и за възстановяване и повишаване на почвеното плодородие. В лозарството и овощарството се получава бързо и устойчиво развитие на посадъчния материал и гарантирано прихващане, с минимални дози /0.5 – 1.0 л/лозова пръчка и 2.0 – 4.0 л/дръвче/. Съкращава се времето до първото плододаване. Включен е като компонент към смеските за разсад, саксийни цветя и др., в доза 150-200 л/куб.м. осигурява добър старт на растенията. Неоспорими са ползите от биотора и при засаждане на зеленчукови култури в оранжерии и на открито.

Торовете ЛУМБРЕКС и ЛУМБРИКАЛ – грижа за земята и за хората.

По материали на Богая ЕООД