За втори път Природен парк „Витоша“ е домакин на „Споделени игри“


За втора поредна година Природен парк „Витоша“ беше домакин на „Споделени игри“ на Игликина поляна, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция по горите.Събитието се организира съвместно със „София – европейска столица на спорта” и Национална спортна академия „Васил Левски“.

И тази година в програмата от 12 вида спорт, игри и викторини взеха споделено участие хора с увреждания. Целта е по естествен път, чрез спорта да бъдат въвлечени в активни действия и хора с различен вид специални нужди. Наред с това участниците в отделните спортни дейности се запознаха с възможностите и спецификите във видовете спорт при тези занимания.

„Събитието цели социализация и интеграция на хора с увреждания чрез споделени игри в природна среда към възможностите на активният начин на живот чрез спорт“, сподели д-р инж. Анна Петракиева – директор на ДПП „Витоша“. „Вече няколко години тече процеса по представяне и утвърждаване на специализиран център „Игликина поляна“ в ПП „Витоша“ за спорт в планината“, добави тя.