Зам.-министър Палигоров: Заставаме зад всеки, който работи съвестно, но ще сме безкомпромисни при политически зависимости


„Тези, които следват добрите лесовъдски практики, ще имат подкрепата на МЗХ и лично моята. Министерство на земеделието и храните ще застане зад всеки служител в горите, който си върши съвестно работата”, заяви заместник-министър проф. Иван Палигоров на среща в Благоевград с ръководния екип на Югозападното държавно горско предприятие. Заместник-министърът подчерта, че се получават множество сигнали за политически зависимости в системата на горите. Всеки от тях ще бъде проверяван и ако бъдат доказани, новото ръководство на министерството ще бъде безкомпромисно към участниците в тях.

Акцент по време на срещата беше и необходимостта от активна и бърза намеса по усвояване на съхнещата дървесина. Беше обсъдено предстоящото приемане на финансовите планове на предприятията и изпълнението на инвестиционните програми за 2017 г. Директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов информира, че в инвестиционната програма е предвидено обособяването на 10 централни склада в различни поделения на предприятието, които да са на достъпни места и с подходяща инфраструктура за удобен достъп. По време на срещата бе обсъдена и програмата за предстоящата Седмица на гората с фокус върху работата с младите, децата и училищата.

 МЗХ