Заместник-министър Атанас Добрев откри българския щанд на изложението „Лов и куче” в Дортмунд


„Участието на България със собствен щанд на това авторитетно европейско ловно изложение е важно, както за популяризиране на ловния и алтернативните видове туризъм, така и като възможност за установяване на нови контакти и провокиране интереса на чуждестранните ловци към достойнствата на българските ловни полета”, заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев при откриването на българския щанд на международното изложение за лов и риболов „Лов и куче” (”JAGD & HUND”) в град Дортмунд, Германия.

Международният форум е сред най-престижните по рода си в света и най-мащабен в  Европа. Той се провежда за 37-ми път. Изложителите през тази година са над 750 и се очаква да привлече над 80 000 посетители.

България е представена на щанд от 50 кв. м с богата национална сбирка от трофейни експонати от всички видове едър дивеч, добити от 6-те държавни предприятия.  През настоящата година водещ организатор на българското участие е Югозападното държавно предприятие. То представя трофеи от благороден елен, муфлон, дива свиня и глухар, отстреляни през последните 5 години в ловните стопанства на предприятието.

Ловни експерти от Изпълнителна агенция по горите и държавните ловни стопанства представят възможностите и условията за ловен туризъм у нас с богат набор от рекламни и информационни материали и с участие в официалната програма на изложението. Експозицията ще бъде представена от днес до края на седмицата.

Посетителите на българския щанд могат да опитат и традиционни български мезета от дивечово месо, както и дивечова яхния, приготвена от Ути Бъчваров, чието кулинарно шоу е водеща атракция на българския щанд.

По време на изложението „Лов и куче” се представят интересни дестинации за лов и риболов, оборудване, провеждат се лекции. Посетителите могат да се срещнат с експерти и да се запознаят с новостите в областта на хобито и свободното време, както и да създадат нови възможности за бизнеса си.