Ефективен контрол на плевелите с Манкар


Плевелите се конкурират с растенията за усвояването на хранителните вещества, следователно оказват огромно влияние върху качеството и количеството на продукцията.

За ефективна борба с плевелите, „Аквамат 2000“ предлага на българския пазар широка гама пръскачки Манкар с голям обхват на приложение и различно активно вещество:

Ултрамалообемни пръскачки с хербициди  – Ефективен и икономически контрол на плевелите с хербициди и хербицидни смеси, но без вода. ULV (ultra-low volume) технологията на пръскане гарантира нисък разход на хербициди и оптимална защита на реколтата, защото се пръска само там, където е необходимо! Точната доза от хербицида се определя от механичната дозираща помпа и патентованата ротационна сегментна дюза. Този тип пръскачки се предлагат в три основни варианта – ръчен за универсално приложение, където дозирането се регулира ръчнo чрез натискате и задържане на бутон; колесни пръскачки, подходящи за третиране на градини и разсадници, за пътеки и павирани площадки в паркове. Хербицидът се подава чрез специална дозаторна помпа и специализирана патентована сегментна ротационна дюза. Новите модели са оборудвани с подвижни капаци, които се завъртат около оста си при допир с препятствия; прикачни пръскачки за големи площи, като работната ширина може да варира в широки граници според това, дали се третират само редовете на насажденията или цялото междуредие. Дозирането на хербицидите става чрез електрическа или механична дозаторна помпа и управлението може да става от кабината на работната машина. Прикачни модели хербицидни пръскачки могат да се произвеждат спрямо специфичните нужди на всеки клиент.

Третиране на плевели с гореща вода – BioMant Aqua  – Машините BioMant Aqua се борят с плевелите чрез пръскане с топла вода (99,5О С), като по този начин се унищожава клетъчната структура на плевелите. С повтаряне на третирането с топла вода, постепенно се унищожава и корена на плевела като в последствие плевела умира напълно.

Контрол на плевелите с био-хербициди – BioMant Herbi – BioMant Herbi машините са специално оптимизирани за пръскане с хербициди на биологична основа, например с пеларгонова киселина.За разлика от другите хербициди, хербицидите на органична основа трябва да се подават в големи количества за да се постигнат желаните резултати. Оптималното разпределение на необходимото количество био-хербицид благодарение на специално разработени плоски-струйни дюзи и гъвкави предпазни капаци, които избягват препятствия като кофи за боклук, пътни знаци, светофари. Поради необходимостта от по-големи количества био-хербицид най-често BioMant Herbi се предлага като допълнителна прикачна машина към различни превозни средства с достатъчно голям резервоар за осигуряване на ефективен контрол срещу заплевеляване.

По материали на Аквамат 2000