Експерти и служители от РДГ Пловдив разказаха на деца от региона за лесовъдската професия


Интерактивни игри и занимания за деца са провели експерти и служители от Регионална дирекция по горите – Пловдив съвместно с представители на инициатива „Зелен Пловдив”, съобщиха от пресцентъра на ИАГ. Събитието е част от националната инициатива „Лесовъд за един ден” и се е провело в рамките на международното изложение „Природа, лов и риболов” и предстоящата „Седмица на гората – 2018 г”.

Целта на инициативата е да се представят пред обществеността дейностите, които извършват горските служители. На децата се предоставя възможност за трета поредна година да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях. Специалистите са провели беседи в занимателен и игрови порядък с деца от различни възрастови групи от 7 до 12 години.

„Лесовъд за един ден – лесовъд завинаги“ е надписът на медалите, които са получили всички участници. Горските служители са зарадвали децата като са им подарили и книжки с най-често срещаните дървесни видове и животни на територията на област Пловдив, награди и лакомства, както и контейнерни фиданки от атласки кедър, които да залесят и да се грижат за тях.