Договор за сътрудничество подписаха Русенският университет и Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“ – София


Днес проф. д-р инж. Ивайло Копрев – ректор на Минно-геоложки университет,  доц. Иван Митев – доцент в Минно-геоложкия университет и изпълнителен директор на Българската минно-геоложка камара и гл. ас. Весела Петрова – главен асистент в Минно-геоложкия университет, проведоха работна среща с академичното ръководство на Русенския университет: чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев – ректор, проф. Велизара Пенчева – председател на Общото събрание, проф. д-р Диана Антонова – заместник-ректор по научноизследователската дейност, доц. д-р Пламен Даскалов – заместник-ректор по развитие, координация и продължаващо обучение,  проф. д-р Пламен Кангалов – заместник-ректор по учебната работа, доц. д-р Таня Грозева – главен секретар и други представители на академичната общност.

По време на посещението бяха обсъдени възможности за сътрудничество в научната дейност както и в различни проекти и инициативи. Дискутирани бяха добри практики, прилагани в онлайн обучението на студенти, в условията на Covid-19.

Проф. д-р инж. Ивайло Копрев и чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев подписаха договор за сътрудничество и съвместна дейност между двете висши училища. В него се предвижда съвместна работа за развитие на нормативната база и институционалното изграждане в областта на образованието, квалификацията и научно-изследователската дейност; разработване на съвместни програми за обучение; сътрудничество в областта на научните изследвания и технологиите,  провеждането на теоретични и практически форми на подготовка; развитие на системата за управление на учебната и научноизследователската дейност.