„Дни на отворени врати“ на Държавен фонд „Земедие“ в Смолян и Пловдив


Областните дирекции на ДФ „Земеделие“ – РА в Смолян и Пловдив ще бъдат домакини на инициативата „Дни на отворени врати“ на 18 и 19 октомври 2018 г., съобщиха от пресцентъра на институцията. Временните офиси за граждани ще работят за посетители от 10 ч. до 14 ч. При завишен интерес от страна на земеделските стопани, те ще функционират до 17.30 ч. В приемните кандидатите по различните схеми, мерки и програми, които институцията администрира, ще могат да правят справки и предложения за подобряване работата на областните дирекции.

Първа, на 18 октомври, ще отвори врати приемната в ОД на ДФЗ в Смолян. Тя се намира на бул. “България” №14. Инициативата „Дни на отворени врати“ в Смолян ще бъде част от честването на Празника на община Смолян и 106 години от Освобождението на Родопите. От 12 ч. във фоайето на родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ ще бъде открито XV туристическо изложение „Планините на България-гостоприемство в четири сезона“. Ще се проведе и пазар на земеделски продукти, произведени от бенефициенти на ДФ „Земеделие“.

На 19 октомври ще бъде отворен временният офис за граждани в ОД на ДФЗ във гр. Пловдив. Областната дирекция се намира на бул. “Цар Борис ІІІ” №20А.

За всички основни програми, които фонд „Земеделие” прилага, са определени експерти, които ще отговарят на въпросите на земеделските стопани. Ако казусите им са от по-сложен характер, който налага комплексни проверки, те ще получат отговорите писмено – до 10 работни дни от внасяне на запитванията.