„Дни на Еразъм“ в Русенския университет


На 12 и 13 октомври 2018 г., Европейската комисия организира инициативата „Дни на Еразъм“ (Erasmus Days), с която да отбележи огромното положително въздействие на Програма „Еразъм+“, едновременно във всички държави по света, легитимни за участие в програмата. Целта на събитието е да представи европейските ценности, ползите от образователната мобилност, положителното въздействие на проектните резултати и значението на програма „Еразъм+“ в рамките на предварително определените дни, така че да бъдат видни и достъпни за гражданите, бизнеса, медиите и отговорните за формирането на политиките в сферата.

Русенският университет се включва в инициативата на 12 октомври (петък) с няколко събития, съпбяиха от пресцентъра на висшето училище. В 10 часа на два щанда, разположени във фоайетата на Централен корпус и на Корпус 2, ще има представяне на програмата пред студенти. В 12 часа, в заседателната зала в ректората студенти от партньорски висши училища, провеждащи мобилност по Еразъм в Русе, ще представят своите страни – Франция, Италия, Испания, Португалия, Германия, Гърция. В следобедните часове предстои среща на новопристигналите Еразъм студенти с българските им колеги и ръководството на Русенския университет. Домакините ще ги посрещнат с „Добре дошли“ и ще ги запознаят с българските традиции.

Инициативата „Дни на Еразъм“ е под патронажа на президента на Европейския парламент – Антонио Таяни и европейския комисар по образованието, културата, младежта и спорта – Тибор Наврачич.