В София ще се състои третото събитие от кампанията „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“


 

На 11 октомври 2020 г., в град София, ще се проведе третото събитие от промоционалната кампания „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“, организирана от Министерство на земеделието, харните и горите. Мероприятието ще се състои  в Южен парк  (вход откъм бул. Гоце Делчев) от 11:00 часа.

Събитието е част от промоционална кампания, която цели да се скъси веригата на доставчици и потребители, като се предостави възможност на производителите да предлагат своята продукция директно.

Във фестивала се представят множество изложители, като е предвидена и разнообразна програма. Водещ ще бъде актьорът Ники Станоев. Гостите на изложението ще имат възможност да видят и две кулинарни демонстрации с участието на популярния готвач Лео Бианки. Той ще приготви на място рибни ястия и ще дава съвети за приготвянето на риба у дома. За децата ще има детски кът, в който се провеждат образователни забавни игри, свързани със сектор „Рибарство“. На място ще може да се опитат и рибни ястия.

Фестивалният ден ще приключи с музикалните изпълнения, от 19:00 часа, на  музикалните групи „Rewind“ и „BrazzVilidj“.

Промоционалната кампания „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“ се стреми да постигне и положителна промяна в потребителското поведение и навици, като се увеличи консумацията на риба и рибни продукти от населението у нас.

Събития от Националния рибен фестивал предстои да се състоят още в градовете: Пазарджик, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе.

На събитието ще присъства и заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева.