Всичко за отоплението, климатизацията, сградната автоматизация и Smart решенията – на едно място


До 28 февруари новата тематика на изложение Архитектурно-строителна седмица предлага модерни решения в зала 4 на Интер Експо Център

Отоплителна техника за висока енергийна ефективност, подови конвектори, климатизация и лазерно 3D сканиране от последно поколение, умни решения за дома и офиса. Това са само част от решенията на изложение Архитектурно-строителна седмица 2020, което до 28 февруари се провежда в четири от залите на Интер Експо Център. Впечатлени от обособената тематика „ОВК, сградна автоматизация, софтуер и Smart решения”, разказваме накратко за нея.

За отопление и охлаждане

„ОВК, сградна автоматизация, софтуер и Smart решения” заема цялата зала 4. Разнообразни италиански брандове за отоплението представя БИОМАСА ЕНЕРДЖИ. Сред портфолиото са камини на пелети, дърва, газ, комбинирани, биоетанол, термопомпи, конвектори, облицовки за камини, подови облицовки. Котел на пелети Centrometal PelTEC откриваме на щанда на Iceguard. Проектирани за горене на дървесни пелети, вградената в тях пелетна горелка се грижи за автоматичното запалване и самопочистване. Мултифункционалният дигитален контролер модулира работата на котела и контролира нивото на пелети в бункера.

Без загуба на ефективност, покривайки високите енергийни нужди. Всичко това ни носи пелетният котел Pellematic Maxi Condens от Пламком. Дистанционното управление и надеждността са само част от предимствата на системата. Оптимално решение за комбиниране на пелетно отопление и соларна система дават буферните съдове Pellaqua. Те предоставят възможност за комбиниране на повече от един източник за отопление с една инсталация; буферът е универсално решение за едно котелно помещение. За отоплението на веранди, тераси и балкони погледът ни спира Pellevita – система, която не създава дим и сажди.

Комбинирани предложения

Впечатляват ни комбинираните решения. Сред тях е FОKS BREEZЕ – подовият конвектор за отопление и доохлаждане от Фидокс България. Технологията е със скрит подов монтаж и се използва за отопление и охлаждане за офис помещения и апартаменти.

Климатична, отоплителна и вентилационна техника от последно поколение ни представя КлимаКом. Компанията акцентира върху климатици за дома, професионални серии, термопомпи и цялостна топлообменна вентилация. „Подхождаме индивидуално към всеки проект. Съобразяваме се с изискванията на клиента“, коментират от компанията. Термопомпите са сред акцентите и на Iceguard. Решенията от Centrometal използват DC инверторна технология, позволяваща висока енергийна ефективност и постоянно ниво на температурата на водата.

Умните решения

Умните решения за дома iNELS ни представя ЕЛКО ЕП. Системата за домашна и сградна автоматизация може да се внедри в апартаменти, къщи, хотели, умни градове, интелигентни офиси и бизнес сгради, промишлеността и др.

С Control4 Smart Home OS 3, платформа за интелигентен дом и офис, се запознаваме, посещавайки щанда на АКТАКОН Системни интеграции. Новата операционна система е проектирана като оптимално решение за съвременния интелигентен дом. Обединява контрола на всички свързани устройства в единна платформа и предоставя и персонализирано изживяване на потребителите. Съчетавайки интуитивност и лекота при управлението, технологията предоставя възможност за индивидуализиране на потребителските интерфейси.

И още технологии

Можем да ви разкажем за още технологии от тематика „ОВК, сградна автоматизация, софтуер и Smart решения” ни запознава. Но ще се спрем върху още две. Лазерно 3D сканиране от последно поколение е фокус в представянето на Laserscanning Bulgaria. Продуктът, приложим за секторите на архитектурата, инженеринга, строителството, археологията, добивната индустрия, градоустройството и др., дава възможност на специалистите да правят прецизни измервания.

Запознаваме се и с предимствата на трето поколение Belimo Energy Valve™ от Белимо България – уред, който комбинира много функции. Съчетава двупътен регулиращ вентил, дебитомер, температурни сензори и изпълнителен механизъм с вградена логика. Изпълнява функците: измерване, регулиране, отсичаща функция, хидравлично балансиране, енергиен мониторинг, измерване на съдържанието на гликол в системата, дистанционно отчитане и комуникация през Belimo Cloud.

В заключение ще кажем само: всеки с интерес в климатизацията, отоплението и автоматизацията трябва да посети тематиката „ОВК, сградна автоматизация, софтуер и Smart решения” на изложение Архитектурно-строителна седмица 2020. Форумът продължава до 28 февруари в Интер Експо Център.