Вестник Земеделска техника бр. 8


Изтегли Вестник Земеделска техника бр. 8

Вестник Земеделска техника бр. 8

Темите на брой осми /627/ 2016 г. на в. „Земеделска техника“ са семепроизводство и лозарство.
Публикувана е информация за новото ръководство на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Има интервю с председателя на НАЗ Светослав Русалов. Той пояснява, че се работи в насока да има отделен ресурс за целеви прием за сектор „Зърнопроизводство”; говори за публикувания проект за закон за браншовите организации; за състоянието на земеделието в България през последните години; за недостига на механизатори и инженери; ще има ли смесено производство в България; защо българските зърнопрозводители не могат да изнасят продукцията си от родни пристанища и вижда ли желание за затваряне на цикъла на производство.
Публикуван е текст за получилия орден „Св. Св. Кирил и Методий” чл.-кор. проф. и зам.-главен редактор на в. „Земеделска техника” Христо Белоев.
Поместен е материал за етеричномаслените, лечебни и подправни култури. Изясняват се причините, поради които започна масовото им отглеждане в българското земеделие; кои са перспективните етеричномаслени, лечебни и подправни култури; как се синтезират и в кои органи на растенията се натрупват етерични масла; къде намират приложение тези култури.
Има информация за третия национален фестивал „Семе българско” на 23 и 24 април в парк „Казармите” в Севлиево провеждащ се под мотото „Да съберем, засеем и съхраним семената български за бъдещите поколения”. Събитието събира над 100 български изложители и асоциации от областта на селското стопанство, екологията и био производството.
Универсал-НВГ представя нови пръскачки на българския пазар. Фирмата има нов търговски партньор – италианската компания Vulcano. Пояснени са характеристиките на вентилаторната пръскачка VULCANO ECO.
Материалът на Аквамат 2000 е посветен на ефективния контрол на плевелите. Най-високоефективният метод за борба с тях се постига с ултрамаломерните хербицидни пръскачки Mankar, като с тях се спестява до 80% количество хербицид. Обяснени са предимствата на Mankar и трите основни варианта, в които се предлагат ULV пръскачките с техните характеристики.
Поместен е текст за новото отличие на Оптиком получено на Световната годишна среща на дилърите на гамата селскостопански машини JCB Agriculture.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини с техните цени.
Поместените реклами са за машини, цялостно комплексно обслужване на фирми, институти, университети и др.