Вестник земеделска техника бр. 25 / 2013 г.

Вестник земеделска техника бр. 25 / 2013 г.



„Основна тема на брой 25 /569/ 2013 г. на вестник „Земеделска техника” е настъпващата  2014 година.

От страниците на в. „Земеделска техника” министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков поздравява българските земеделски производители и всички работещи в сферата на селското стопанство с Коледните и Новогодишни празници.

Има също така и поздравления от изпълнителния директор на БАБХ проф. П. Моллов, от директора на ИПЗР „Н. Пушкаров проф. д-р Тотка Трифонова, от ръководството на КТИ, от председателя на  Сдружението на производителите на земеделска техника  инж. Н. Александров, от председателя на НАЗ Румяна Ангелова, от изп. директор на Националната служба за съвети в земеделието Любомир Маринов, от ректорите на Аграрния, Тракийския, Русенския и Лесотехническия университет. Получен е поздравителен адрес до от председателя на ССА  доц. д-р Х. Бозуков  по повод 120-годишния юбилей, който отбелязва в. „Земеделска техника” – правоприемник на в.”Орало” – най-старото българско издание за земеделие.

Във вестника е включен Календар за 2014 г. с религиозните  празници. Отделно са     посочени по месеци националните професионални празници, които се честват от различни професии и съсловия.

Традиционно е публикуван именник по месеци, като са взети под внимание датите на подвижните празници, съответно и на именните дни.

Броят съдържа многобройни поздравление от различни фирми и институции по случай Рождество Христово и Новата 2014 г.

Поместен е материала „Екологосъобразни технологични елементи при производството на зеленчуци” от доц- д-р Тенчо Чолаков. Авторът разглежда някои аспекти на употребата на торове и химически препарати  за растителна защита при  зеленчукопроизводството.

Продължават публикациите в рубриката „Чудесата на звездното небе – през зимата” на инж. Боян Пашев. Обект на информацията е Мъглявината Мехур в съзвездието Касиопея.

В броя има и кратки земеделски новини.

Вестник „Земеделска техника” съобщава за абонаментната кампания 2014 г. Желаещите да получават изданието могат да се абонират в пощенските станции, в частната фирма „Доби прес” и направо в  редакцията. Абонаментът  за 1 година е 24 лв., а в редакцията е с 20% намаление – 20 лв.