Вестник Земеделска техника бр. 25


Изтегли Вестник Земеделска техника бр. 25

Вестник Земеделска техника бр. 25

Темите на брой двадесет и пети /619/ 2015 г. на в. „Земеделска техника“ са Нова година, Отличие „Принос в механизацията на земеделието” 2015 и 25 години вестник „Земеделска техника”.
Публикуван е поздравителен адрес от министър Десислава Танева към читателите на вестника по повод Коледните и Новогодишни празници с пожелание с общи усилия да успеят да развият най-добрите традиции на родното земеделие. Тя уверява, че Министерството на земеделието и храните работи за балансирано и конкурентоспособно земеделие в България.
Поместен е поздравителен адрес от Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията „Никола Пушкаров” до вестник „Земеделска техника” по случай неговия юбилей. Те са щастливи, че вестникът е бил тяхна идея и се е родил именно в НИМЕСС и уверяват, че ще продължат да го подкрепят въпреки трудностите.
Има материал за историята на вестник „Земеделска техника” – изданието е създадено в бившия НИМЕСС, отначало се списва на 8 страници, в черно-бял вариант. Мисията на вестника е да бъде професионално издание, отговарящо на изискваният на своите читатели, да информира за последните новости от света на земеделската техника и др. И след 25 години изданието запазва своята насоченост и я доразвива като обединител на образование, наука и бизнес в областта на земеделието.
Публикуван е материал за провелия се за втора поредна година конкурс „Принос в механизацията на земеделието”, който се състоя на 1-ви декември – рождения ден на в. „Земеделска техника”. Тази година конкурсът беше под наслов „121 години земеделска техника” и „25 години вестник „Земеделска техника”, мотото отново бе „Без машини няма земеделие”. Организаторите благодарят на всички участници и на всички, подкрепили събитието и вярват, че на 1-ви декември, на Празника на механизацията, всяка година ще продължи да се отчита напредъка на българското земеделие.
Поместени са победителите от конкурса „Принос в механизацията на земеделието” в трите направления. Има снимки на машините и на наградените.
В новогодишния брой на вестника по традиция има календар за предстоящата 2016 година, именник и календар на професионалните празници.
Има статии от Десислава Миланова за Подземния минен музей и за крепостта „Кракра” в Перник, които са показани в именника.
Поместена е статия за приятелството от Петя Костадинова.
Традиционно в последния брой за годината на в. „Земеделска техника” българските фирми поздравяват своите служители, партньори и приятели по случай Коледните и Новогодишни празници.