Вестник Земеделска техника бр.24


Изтегли вестник Земеделска техника бр.24

Вестник Земеделска техника бр.24

Темата на брой двадесет и четвърти /624/ 2016 г. на в. „Земеделска техника“ е провеждането на третия конкурс Отличие „Принос в механизацията на земеделието” и 26 години в. „Земеделска техника”.
Публикуван е поздравителен адрес от министър Десислава Танева към организаторите по случай връчването на Отличието „Принос в механизацията на земеделието” за трети път. Тя поздравява в. „Земеделска техника” с неговата 25 годишнина и му пожелава да продължи да популяризира европейското механизирано земеделско прoизводство.
В рубриката „Отличие” организаторите на конкурса – Селскостопанска академия, Контролно-техническа инспекция, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Аграрен университет – Пловдив, в. „Земеделска техника”, Научно-техническия съюз по машиностроене представят своите институции и поздравяват работещите в сектора механизация на земеделието с конкурса и техния професионален празник 1 декември.
Публикувани са поздравления от Сдружението на производителите на земеделска техника, от Националната служба за съвети в земеделието и от Националната асоциация на зърнопроизводителите по случай Отличието.
В рубриката „Земеделска техника” Петя Костадинова поздравява в. „Земеделска техника” по случай неговия 25-годишен юбилей. Тя подчертава, че вестникът успешно изпълнява мисията си да обедини образование, наука и бизнес в името на просперитет на българското земеделие и заслужено си спечели името на най-търсеното в страната специализирано рекламно-информационно издание в областта на механизацията на българското земеделие.
Публикуван е материал за 1160 години българска азбука под наслов „Защо пропускаме големи годишнини и събития в България?”. Това е основната тема в книгата на писателката и изследователка Кина Къдрева „Ребусът Св. Св. Кирил и Методий”. Костадинова посочва, че през 2015 година се навършиха 1160 години от създаването на българската азбука, но в страната този юбилей дори не се споменава.
В рубриката „Отличие” са посочени всички машини със снимки, които участват в конкурса в направленията „Български производител на земеделска техника” и „Иновации”. Публикувани са и имената на всички участници в трето направление „Механизация в земеделското производство” и културите, които те отглеждат.
Поместени са реклами на български фирми за машини, резервни части, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.