Вестник Земеделска техника бр. 21


Изтегли Вестник Земеделска техника бр. 21

Вестник Земеделска техника бр. 21

Темите на брой двадесет и първи /615/ 2015 г. на в. „Земеделска техника“ са образование, наука и земеделска техника.
В рубриката Отличие „Принос в механизацията на земеделието” са представени машините, които участват в конкурса. Има данни и снимки на машините. Представени са и участниците в трето направление.
Формулярите за участие по трите направления „Български производител на земеделска техника”, „Иновации”, „Механизация в земеделското производство” могат да се изтеглят от сайта www.zemedelskatehnika.com.
Публикуван е поздравителен адрес до проф. д. н. Димитър Греков, ректор на Аграрния университет – Пловдив, по случай 70-годишнината на Университета.
Поместено е и поздравление от Геосем селект към Аграрния университет.
Публикуван е материал за историята на Университета, както и факултетите му днес. Представени са ректорите на Аграрния университет досега и са отбелязани годините, през които са били начело на висшето учебно заведение.
Има материал от доц. д-р инж. Ангел Трифонов за катедрата по механизация към Аграрния университет. Тя е формирана през 1945 г. Пръв неин ръководител е бил проф. дсн Асен Кацаров. Проследено е развитието на катедрата през годините; специалностите, по които се обучават студентите и професионалната им реализация след това.
В рубриката „Калифорния от близо” е поместен материал на Мирослав Чолаков, който споделя защо тази земя е благословена за лозарство. Българинът е основал собствена компания в Калифорния и споделя за ангажиментите си във фирмата; за лозарите в района; за технологиите на отглеждане на лозята; за използваната техника; за изложенията, в които участват.
Има бизнес информация за нормативните актове, публикувани през месец юни-август т.г. от адвокат Маргарита Попова.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат нови и втора употреба земеделски машини с техните цени.
Включени са малки обяви за продаване на машини, резервни части, парцел и др.
Рекламите на български фирми са за машини, семена, резервни части, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.