Вестник Земеделска техника бр. 2


Изтегли Вестник Земеделска техника бр. 2

Вестник Земеделска техника бр. 2

Темите на брой втори /621/ 2016 г. на в. „Земеделска техника“ са борса за семена, Четвърта национална среща на земеделските производители в България и земеделска техника.
В броя е поместено поздравление от фирма „Варекс” до вестник „Земеделска техника” по случай 25-годишния юбилей на изданието с пожелание все така неуморно да следи и отразява професионално всички аспекти на земеделието.
Доц. д-р Илия Илиев, от ДЗИ – гр. Генерал Тошево, разглежда автоматичния контрол на секции на пръскачки. В материала си той обособява основната му цел; начина на работа и функциите на системите за автоматичен контрол на секциите; основните компоненти на тези системи и ефективността им.
Публикуван е материал на акад. Атанас Атанасов, ръководител на Геномния център в София, за перспективите пред биологичното земеделие в България. Той се спира на значението на този вид земеделие; колко е богата България на природни ресурси и как да ги използваме разумно; защо биологичните производители в България трябва да се увеличат. Той обособява мисията на Геномния център.
Има интервю с Михаил Михайлов, промотър на Пионер семена за Добричкия район, в което той разказва за дейността на фирмата през годините; какви пролетници предлага тя и колко са отчетените им добиви за 2015 г.; къде в страната ни се отглеждат слънчоглед и царевица; как вижда развитието на земеделието в България.
Статията от Оптиком разглежда представянето на Landini на изложението Агритехника в Хановер. Фирмата предлага по-мощна, по-ефективна, реновирана и разширена гама универсални и специализирани трактори.
Има материал за Русенския университет „Ангел Кънчев”. В него е поместена информация за новия ректор – проф. д-р Велизара Пенчева и новоизбраните декани на факултети.
Поместено е описание на честването на Деня на растителнозащитника на 16 януари в ПГСС „Никола Пушкаров”, гр. Попово.
Публикувано е съобщение от Сдружението на производителите на земеделска техника за организирана лекция на тема: „Възможности за финансиране по Европейски проекти за периода 2016-2020 г.”, която ще се състои на 25 февруари, по време на АГРА 2016.
Бизнес информацията е от адвокат Маргарита Попова за нормативните актове, публикувани през месец септември-октомври 2015 г.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини с техните цени.
Рекламите са за семена, машини, продажба на земя, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.