Вестник Земеделска техника бр. 18


Изтегли вестник Земеделска техника бр. 18

Вестник Земеделска техника бр. 18

Темите на брой осемнадесети /637/ 2016 г. на в. „Земеделска техника“ са земеделска техника и земеделие в района на Карнобат.
В рубриката Отличие „Принос в механизацията на земеделието” са представени машините, които участват в конкурса. Има данни и снимки на земеделската техника по първо и второ направление. Формулярите за участие по трите направления „Български производител на земеделска техника”, „Иновации”, „Механизация в земеделското производство” могат да се изтеглят от сайта www.zemedelskatehnika.com.
Институтът по земеделие в Карнобат представя новопризнатите си сортове пивоварен, фуражен и пролетен ечемик. Това са сортовете Дария, Захир, Земела и Венера.
Теодор Иванов, председател на Съюза на зърнопроизводителите „Маркели” в Карнобат, посочва резултатите от жътвената кампания и кампанията при пролетниците за 2016 година, проблемите на зърнопроизводителите, разглежда значението на празника на града за региона и др.
Ивелин Желязков, управител на НИТЦЗ Плантис, разглежда значението на Добричкия панаир; историята на Плантис и предимствата на основния продукт на фирмата – листния тор „Акрамет”.
Звезделина Иванова, изпълнителен директор на Добричкия панаир, изяснява откога се провеждат изложенията на Добричкия панаир и каква е тяхната цел; защо районът на Добрич е най-подходящ за провеждането им. Тази година с новото място на провеждане на „Селското стопанство и всичко за него”, акцент се поставя на животновъдството и на демонстрации в реално време.
Огнян Везирски, управител на Агроремроект 98, посочва защо изложението Бата Агро трябва да го има; с какви изделия фирмата участва на изложението и защо според него е добра идея да има изложение само на български производители.
Поместен е материал за предлаганата от Българско машиностроене, Добрич техника – нови изделия от различен клас и с различно предназначение. Отскоро БМД си сътрудничи с италианската фирма Agriteh.
В интервю за вестника Грета Роячка от агроаптека „АгроРай” изяснява кога е създадена фирмата; как се е разраснала през годините; какво предлага на клиентите си, както и какви са бъдещите планове за развитие на „АгроРай” – изграждане на градински център, нова градинска и поливна техника и др.
Публикуван е текст за деветия международен фолклорен фестивал в Жеравна, провел се в края на август.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени.
Поместените реклами са на машини, торове, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.