Вестник Земеделска техника бр.15


Вестник Земеделска техника бр.15

Изтегли вестник Земеделска техника бр.15

 

Темите на брой петнадесети /659/ 2017 г. на в. „Земеделска техника“ са овощарство и земеделска техника.
Поместени са участници по направление 1 и 3 в Отличието „Принос в механизацията на земеделието” 2017 г. Формулярите от миналата година се запазват и могат да бъдат намерени на сайта www.zemedelskatehnika.com.
В новооткритата рубрика „Срещи с бъдещето” желаем да открехнем вратата към бъдещето чрез млади хора, които започват професионалното си развитие. Читателите се запознават с Иван Пашев, който се дипломира с техническа специалност в Калифорнийския политехнически държавен университет.
Рангел Матански, победител в Националния конкурс за Европейската награда за млади фермери, споделя пред вестника за проекта, с който участва в конкурса, за семейната кравеферма и проблемите, с които се сблъсква, за решенията, които намира и др.
Темата на броя включва информация за XVI издание на „Златна праскова” на 27 юли в село Гавраилово, област Сливен. Събитието се провежда под патронажа на министъра на земеделието, храните и горите. В него ще се включат производители на праскови от цялата страна, специалисти от научни институти, много деца и гости.
Проф. Куман Куманов от Института по овощарство в Пловдив, разглежда микронапояването за овощарството като съвременен, икономичен и високоефективен метод. Изяснени са предимствата и защо системите за микронапояване могат да осигурят най-високата икономическа ефективност, ако се използват грамотно.
Ивелин Желязков представя технология за екологична продукция в овощарството. Има информация за многофункционалния листен тор Акрамет Ултра, разработен в Научно-изследователския и технологичен център „Плантис”.
Теодора Вълова, овцевъд от с. Писарово, обл. Плевен, разкрива защо се е насочила към животновъдството, колко овце има в стопанството си, как протича работата в него и какви са плановете ѝ за неговото развитие.
Валентина Мишева, земеделски производител от с. Долна Малина, разказва за отглежданите култури, защо с майка ѝ са се насочили към био земеделие, намира ли се пазар за него, с какви предизвикателства се срещат и др.
Тодор Николов, председател на Бата Агро, обръща внимание на акцентите на изложението, на възрастта на земеделската техника в страната, на състоянието на земеделието и защо е важно да се инвестира в земята.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени, има малки обяви.
Рекламите са за машини, технологии, цялостно обслужване на фирми и др.