Вестник Земеделска техника бр. 13


ИЗТЕГЛИ Вестник Земеделска техника бр. 13

Темите на брой тринадесети /607/ 2015 г. на в. „Земеделска техника“ са всичко за земеделието и овощарство, включващи образование, наука, празника „Златна праскова“, технологии, машини, изложението „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич.
Поместена е информация за участие в Отличието „Принос в механизацията на земеделието“. Формулярите за трите направления „Български производител на земеделска техника”, „Иновации”, „Механизация е земеделското производство” могат да се намерят на сайта www.zemedelskatehnika.com.
В рубриката „Овощарство” е включен материал „Работим за проспериращо овощарство“ от Института по овощарство в Пловдив. В него са посочени приоритетите на научната дейност на Института, както и научноизследователските му програми за основните им направления.
В броя е включен материал за празника „Златна праскова“, провеждащ се в село Гавраилово, област Сливен.
Своето място тук намират и материали за Акрамет Ултра – новият тор против борбата с къдравостта по прасковата. Има материал за Ефория – универсалният ширикоспектърен инсектицид срещу смучещи и гризещи неприятели при праскови, сливи, череши и др.
В статията за Контролно-техническата инспекция се информира за заключителната пресконференция по Проект „Подобряване на ефективността на КТИ при изпълнение на публичните политики”. Бяха направени изказвания, че има проект за изменение на Закона за регистрация и контрол на земеделска и горска техника, което ще доведе до закриването на КТИ и ще предизвика пълен хаос в областта на механизацията на земеделиeто.
В броя има и интересен материал за обработването на каменисти почви с машини.
Има материал за значението на имената през месец юли.
В броя е включено и поздравление от редакцията на в. „Земеделска техника” към семейство Пашеви по случай техния юбилей и благодарност, че са работили и работят за вестника.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени, публикувани са малки обяви за продаване на машини, резервни части и др.
В броя има реклами на известни български фирми, предлагащи земеделска и горска техника, торове и биоторове, за цялостно комплексно облужване на фирми. Съобщава се за предстоящото международно специализирано селскостопанско изложение Бата Агро в Стара Загора.