Български студенти ще се обучават на руска техника


Български студенти ще се обучават на руска техника, за това се договориха министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков и  г-жа  Алла Елизарова, директор на Руската асоциация на производителите на селскостопанска техника „Росагромаш” на среща в МЗХ.

Меморандумът за сътрудничество ще бъде подписан между Аграрния университет – Пловдив и представители на „Росагромаш” през май 2017 година.

„Реализирането на подобни проекти ще спомогне за по-добрата подготовка и практическо обучение на специализирани кадри“, заяви министър Бозуков. Алла Елизарова подчерта, че подобен тип проекти ще спомогнат за задълбочаване на двустранните взаимоотношения.

Интерес към нова качествена техника се проявява и от страна на българските фермери и тя е добре позната на нашия пазар. Проф. Бозуков увери представителите на „Росагримаш“, че стига произвежданата от тях техника да отговаря на Европейските стандарти, те няма да имат проблем с предлагането й на пазара.

На срещата присъстваха зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Светла Янчева, както и представители на фирми производителки на техника, членуващи в „Росагромаш” и посолството на Руската федерация.

МЗХ