Бата Агро 2017 – световните иновации и у нас


 

Най-голямото и най-престижното агроизложение в страната БАТА АГРО 2017 г. ще има само едно издание и то ще бъде през месец май. Решението е взето на заседание на Общото събрание на Българската асоциация на търговците на агротехника /БАТА АГРО/. През 2017 г. изложението ще се проведе от 16 до 19 май на летището в гр. Стара Загора. Причината за промяната е, че по-голямата част от участниците в изложението считат, че веднъж годишно е най-оптималният вариант за показване на новостите в сектора. Точно в този период земеделските производители са по-малко натоварени с дейностите на полето и имат достатъчно свободно време да посетят изложението. Освен това големите фирми в бранша имат отлично изградени дилърски мрежи и бази в страната, провеждат демонстрации, благодарение на които фермерите на място могат да се запознаят и да видят новостите в земеделието.

Форматът на БАТА АГРО се запазва. Концепцията на изложението е всеобхватност на всички сектори в българското земеделие. И тази година форумът ще събере на едно място световните постижения, реалния бизнес и науката. Водещи компании в агросектора ще покажат най-новите световни продукти и технологии за земеделие, животновъдство, специализирани производства. Трактори и комбайни от известни брандове ще се конкурират по осъществени и внедрени високи технологии и ще се борят за вниманието на българските фермери. Широко застъпена ще бъде и прикачната техника. Ще бъдат показани цялостни решения за работа в полевъдството, животновъдни ферми, зеленчукови стопанства и трайни насаждения. На изложението ще присъстват още производители, вносители и дистрибутори на препарати за растителна защита, торове и семена, на софтуерни продукти. За първи път през 2017 г. акцент ще бъде поставен на сектор животновъдство и ще бъдат изложени породисти животни и цялостни решения за животновъдните ферми. Ще вземат участие фермери, селекционери, фирми, предлагащи продукти и услуги.

На изложението ще присъстват и чуждестранни представители. Чешката република ще бъде представена от Посолството на страната в България и чешки фирми, търгуващи със земеделска техника, които не са застъпени на българския пазар към момента.Това ще бъде първото официално национално участие на изложението БАТА АГРО.

Определени са демо полета за демонстрация на агротехника. На изложението ще вземат участие и банкови институции, университети, неправителствени организации. БАТА АГРО е един успешен формат за партньорство, който се утвърди като най-авторитетния в страната.

„Очакваме да дойдат хора, които имат ясна визия за развитие на стопанствата си, искат да инвестират в иновативна техника и да се запознаят с най-новите технологични разработки в сектора”, подчерта Тодор Николов, председател на Българската асоциация на търговците на агротехника.

По материали на Бата Агро