АВТОРИ НА НАУЧНИ ДОКЛАДИ БЯХА ОТЛИЧЕНИ С КРИСТАЛЕН ПРИЗ В МЕЖДУНАРОДНАТА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ COMPSYSTECH В РУСЕНСКИЯ УНВЕРСИТЕТ


На 17-ти и 18-ти юни в Русенския университет беше организирана Международна научна конференция CompSysTech. В седем тематични научни секции бяха представени научни доклади от учени от България, Великобритания, Франция, Гърция, Казакстан, Нидерландия, Словакия и Туркменистан. Авторите на най-добрите доклади във всяка секция бяха отличени с кристалния приз THE BEST PAPER.

По идея на акад. Петър Кендеров в работата на конференцията участваха и ученици, които са се изявили и вече имат определени постижения в областта на компютинга. Участниците в ученическата секция бяха отличени с грамоти за отлично представяне. Кристален приз за най-добър доклад получи Симеон Неделков.

От повече от 15 години докладите, изнесени на CompSysTech, се публикуват във виртуалната библиотека на Association for Computing Machinery – най-авторитетната международна асоциация в областта на компютинга и се индексират от SCOPUS, което е показател за научното ниво на конференцията, инициатор и организатор на която е АОКСИТ. Една от причините за това е, че в програмния комитет на конференцията са включени изтъкнати учени от почти всички европейски страни.