RAUCH – надеждност и прецизност при торенето


Продуктовата програма от тороразпръскваща техника на RAUCH предлага прецизност и сигурност  в процеса на прилагане на торове. Ето защо RAUCH e признат за  истинския високотехнологичен производител  в този сектор на селскостопанската техника и технология.

Създадена през 1921 година като семейна фирма, днес четвърто поколение от фамилията RAUCH запазва традициите в разработването и производството на тороразпръскващата техника и технология.

Защо немските торачки с марката RAUCH са толкова успешни? Какви са специфичните характеристики на този производител?

EMC е една от уникалните характеристики на торачките RAUCH. Това е напълно иновативна измервателна и дозираща система за торене, патентована от фирма RAUCH. За разлика от торачките с тегловни клетки, ЕМС измерва лявата и дясната страна поотделно, което позволява висока точност на дозиране и разпределение от всяка страна. Освен това, EMC дозира с висока точност дори при наклонени терени и при торачки с VariSpread дистрибуция (безстепенно разпределение на тора по работна ширина). Интелигентната система за контрол на дозиране с EMC автоматично премахва блокажи или задръствания с тор, дори когато те се появяват едностранно в бункера на торачката.

Осигуряването на подхранването на растенията често включва високи разходи. Как могат да се сведат до минимум загубите в земеделските стопанства?

Подхранването с необходимите елементи чрез торове е една от най-честите инвестиции при отглеждането на традиционните земеделски култури – инвестиция, която земеделските стопани правят предсеитбено и през целия вегетационен период. Следователно тяхното управление трябва да се извършва с голяма прецизност и внимание, което прави RAUCH идеален партньор за ефективно ориентираните земеделски производители.

Tоренето на растенията се извършва според специфичната консумация – но това увеличава ли продуктивността?

Тенденцията за отчитане на специфичните потребности и адаптиран план за торене спрямо условията на околната среда и pH на почвата в стопанството става нужна. Очевидно целта на тези действия е да се постигне най-висока ефективност на единица площ. Интелигентното управление на торовете с помощта на прецизни системи (като картографски карти, сензори за откриване на хранителни дефицити и др.) изисква оборудване за управление. С RAUCH тези процеси се извършват при оптимални условия.

Работата и логистиката на химическите торове от производителите до фермите и дори в рамките на стопанствата е доста разнообразна и трудоемка. Това влияе върху показателите за качество на торовете. Физическите характеристики (като плътност, влажност, размер на гранулата) могат да варират, като влияят много върху свойствата на торовете. По този начин тези неточности могат да доведат до пренаторяване  или до недохранване на културите.

Системите за претегляне EMC и W, заедно със системата „GranuSafe“ (създадена с цел да се гарантира целостта на торовете) са интегрирани в изграждането на RAUCH торачките, за да се осигури бърза реакция на различните вариации. С тези системи рисковете от недостатъчното наторяване или пренаторяване значително намаляват.

Независимо от варианта на задвижване на торачките RAUCH (механични или хидравлични), потокът на тора се измерва и контролира от сензори с висока точност, създадени за измерване на въртящия момент (при торачки с механично задвижване) и промените в електромагнитното поле (при хидравличния вариант).

С помощта на торачките RAUCH торенето става по-просто, по-икономично и по-ефективно от всякога. Контрол и прецизност на дозиране, независимост от външни фактори (работа при наклонение терени, предизвикани вибрации) и сигурността на правилното торене на полските култури – това са големите предимства на RAUCH торачките!

По материали на Златекс