Фестивал „Семе българско“


На 23 и 24 април парк „Казармите“ в Севлиево отново ще събере над 100 български изложители и асоциации от областта на селското стопанство, екологията и био производството. Ще има представители на разсадници, овощари, билкари, цветари, местни производители, земеделски кооперации, билкопроизводители, лозаропроизводители, винопроизводители, мелници, хлебопроизводители и други.

Станалият вече традиция за града фестивал преплита в едно каузата „Да съберем, засеем и съхраним семената български за бъдещите поколения“.

Партньори на събитието са Министерство на земеделието и храните, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП инж. Владимир Уручев и фондация „Искам бебе“, а организатор – фирма „Елмазови“ ООД.

Третото издание на фестивала има много нови инициативи, които ще накарат малки и големи да се гордеят, че са българи. Още на входа на парка, гостите ще бъдат посрещнати с народна музика, пита, мед и сол. Всеки посетител ще получи пакетче семенца от лимец и информационно издание за цялата програма на фестивала, участниците и лекторите на конференцията.

Първата национална конференция за запазването на българските храни, сортове и породи в България, в която ще участват най-добрите експерти от всички области, ще се проведе по време на фестивала.

На 23 април, в инициативата „Моята България” официалните гости, заедно с посетителите ще засеят български рози, очертаващи националния флаг на България.

През двата дена предстоят още много изненади.

По материали на община Севлиево