С над 32 млн. лв. се увеличава бюджетът по подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от ПРСР 2014-2020 г.


С над 32 млн. лв. се увеличава бюджетът по подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Увеличението е за дейности, свързани със „Социални грижи с настаняване на възрастни лица и хора с физически увреждания“ и „Дневни грижи за малки деца“, както и за микропредприятия.
С допълнителния финансов ресурс ще се финансират всички проектни предложения, получили над 40 точки по критериите за оценка. Към момента рамките процедурата са подадени 507 проектни предложения, а заявената субсидия по нея е в размер на над 126 млн. лв.
Поради високия интерес и с цел постигане на целите за насърчаване на заетостта, разкриване на нови и на вече съществуващите работни места, Управляващият орган на ПРСР публикува за обществено обсъждане Заповед за изменение на Насоките за кандидатстване по процедурата.
Писмени предложения и коментари в рамките на общественото обсъждане могат да бъдат правени в срок до 7 юли 2021 г. (включително). Проектът на заповед е публикуван на официалната интернет страница на министерството на адрес: https://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/programa-za-razvitie-na-selskite-rayoni/.