СТУДЕНТИТЕ СПОРТИСТИ НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ПРЕДСТАВИХА ПРЕД РЕКТОРА ЗАВОЮВАНИТЕ КУПИ И МЕДАЛИ ОТ 8-ТА НАЦИОНАЛНА СТУДЕНТСКА УНИВЕРСИАДА


Ректорът на Русенския университет, академик Христо Белоев, се срещна със студентите спортисти на Русенския университет, които се представиха отлично на 8-та Национална студентска универсиада, проведена от 14 до 19 май в гр. София. Рекапитулацията на спечелените медали и постигнатите призови класирания е по-вече от впечатляваща – 11 медала (1 златен, 5 сребърни и 5 бронзови) и класирания на четвърто, пето, шесто и осмо място. Успехите бяха постигнати в условията на изключително силна конкуренция, тъй като в отборите на някои университети бяха включени спортисти от най-високо национално ниво.

Тази година студентски шампион стана отборът по футбол с треньор Камен Симеонов. Завоюваната титла е от изключително значение. Вече доста години поред отборът се класира неизменно на едно от призовите места, но все не успяваше да завоюва шампионската титла. Отличната наша състезателка в плувните спортове Берна Велинова стана четирикратна сребърна медалистка – на 100 метра кроул, 100 метра гръб, 200 метра кроул и 200 метра съчетано плуване. Принос в постигнатите резултати в плуването има и Богомил Яковчев, който постигна четвърто и пето място на 100 и 200 метра гръб. Тенисът на маса отново ни зарадва с отлични класирания – бронзов медал за жените отборно, бронз за Огнян Тодоров в мъжката надпревара и бронзов медал за Огнян и Павел Цолов при двойките мъже. Респектиращи са и успехите ни в турнира по бадминтон – сребърен медал за Светослав Горанов в индивидуалната надпревара и бронзови медали в състезанията по двойки и в отборната надпревара. В леката атлетика Димитричка Великова е шеста на хвърляне на диск, а волейболистите се класираха на осмо място.

По време на срещата студентите представиха пред ректора завоюваните купи и медали. Ректорът поздрави студентите спортисти за отличното им представяне на най-големия студентски спортен форум у нас и им връчи благодарствени грамоти. Той им пожела постигнатите успехи да послужат като добра основа, която да доразвият по време на предстоящите Летни студентски игри.