СТПД „АКАДЕМИК“ КЪМ РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИЕТ БЛАГОДАРИ ЗА ДАРИТЕЛСТВО


Ректорът на Русенския университет – акад. Христо Белоев, дтн и ръководството на Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“ благодариха на управителя на фирма ЙОРГ 2915 ООД/ Pirin Hill, която с решение на Управителния съвет на дружеството е удостоена с приза „Корпоративен дарител на годината -2021“. Сертификатът за дарение бе връчен на инж. Йоргов лично от ректора на университета. Благодарност за дарителството изказаха и представителите на ръководството на дружеството – доц. д-р Руси Минев – председател на управителния съвет и инж. Стефан Георгиев – заместник – председател.
През 2021 г. ЙОРГ 2915 ООД е основен партньор – спомоществовател и съизпълнител на СТПД „Академик“ при реализиране на каузи и дейности за обновяване на туристическата микроинфраструктура в Русенското Поломие.
Управителят на фирмата – инж. Йоргов е възпитаник на Русенската Алма Матер, страстен почитател на планините, на велосипеда и опазването на природата. Той привлича за каузата свои сътрудници и приятели, голяма част от които – също възпитаници на университета. Съвместно е осъществено разчистване от множество паднали дървета на непроходимата от над 7 години уникална екопътека „Грамовец“, извършен е основен ремонт на ключов за маршрутите в района мост над река Черни Лом, обозначен с указателни табели е атрактивен панорамен път от с. Кошов до Скалния комплекс „Грамовец“. По маршрутите се поставят табели с логото на Университета и СТПД „Академик“.
Ръководството на дружеството не пропусна да изрази благодарност и към останалите организации и сърцати лични дарители, оказали финансова и материално-техническа подкрепа през изминалата година. Сред тях са Дирекция на НП „Централен Балкан“; Български туристически съюз; Дирекция на ПП „Русенски Лом”; GROHE AG-България с посредник Мила Ганчева; фондация „Бикоуз в помощ на благотворителността“, много преподаватели, студенти и възпитаници на Русенския университет, както и други русенци.
Председателят на Университетския спортен център, професор Борислав Ангелов предаде поздравите на Дирекцията на Природен парк „Русенски Лом“ до университетските преподаватели и служители – дарители за туристическите каузи в Поломието и обяви получения приветствен адрес до председателя на СТПД „Академик“, доц. д-р. Руси Минев. Адресът бе връчен от ректора, академик Христо Белоев.
В края на срещата инж. Георгиев изрази стремежа на дружеството, да се работи за създаване на съобщество от партньори и единомишленици, подкрепящи дейностите по развитието на туризма в региона.