РАБОТНА СРЕЩА С ПОСЛАНИКА НА ОБЕДИНЕНИТЕ АРАБСКИ ЕМИРСТВА


Днес на посещение в Русенския университет бе Н. Пр. Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнумайми, посланик на Обединените Арабски Емирства (ОАЕ), съпровождан от съветника на министъра на образованието на ОАЕ – г-н Рашид Ал Кайтуб, и секретаря на посолството на ОАЕ в България.

В продължение на срещите проведени през месец март 2021 г. обсъдихме досегашните съвместни дейности и предстоящите конкретни задачи за сключване на споразумения и установяване на механизми за устойчиво партньорство.

Предстои в края на годината да се сключи договор за сътрудничество с министерството на образованието на ОАЕ и няколко университета от ОАЕ, а на днешната среща уточнихме конкретните параметри на двустрянните споразумения.

Срещата беше изключително полезна, защото постоянно нарастващите очаквания към висшето образование да бъде все по-качествено, изискват именно създаването на такива жизнеспособни партньорства, които да осигуряват предимства в условията на свръхдинамична и често кризисна социално-икономическа среда.