ПРЕПОДАВАТЕЛИ ОТ РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „АНГЕЛ КЪНЧЕВ“ УЧАСТВАХА В РАБОТНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ PROJECT 2020-1-PL01-KA226-HE-096196 В ГРАД НИШ, РЕПУБЛИКА СЪРБИЯ


Преподаватели от Русенския университет „Ангел Кънчев“ участваха в втора работна среща по проект Project 2020-1-PL01-KA226-HE-096196 Holistic approach towards problem-based ICT education based on international cooperation in pandemic conditions, която се проведе в гр. Ниш, Сърбия от 13 до 14 юни 2022 г. Домакин на срещата е Нишкият университет (University of Niš), факултет по Електроника. На срещата присъстваха осем (8) участници от четирите партньорски организации.
На транснационалната работа среща партньорите представиха получените до момента резултати по основните дейности, както и се координираха последващите съвместни действия за изпълнение на заложените цели и задачи на проект ICT_EDUPAND.
Координаторът на проекта, доц. Ярослав Макау от Политехнически университет Бялисток, Полша, направи демонстрация на подходящи технически средства за онлайн преподаване при електронно обучение на студенти.

В допълнение на това, бяха обсъдени план-графика на проекта, финансовото управление, управлението на качеството и планът за устойчивост, предоставящи информация за координацията на проекта и начина, по който екипът работи.

На тази работна среща се конкретизира периодът за провеждане на следващите две срещи, а именно в Русенския университет „Ангел Кънчев“ на 26 – 27 септември 2022 и 22 – 23 май 20223 в Bialystok University of Technology (Politechnika Białostocka), гр. Бялисток, Полша.

Образователната инициатива е финансирана по програма Еразъм + на Европейската комисия, Партньори на русенския екип са: Политехнически университет Бялисток, Полша; Нишки университет, Ниш, Сърбия; Норвежки университет за науки и технологии, Трондхайм, Норвегия.

Основната цел на проекта е да се въведат съвременни образователни подходи и методи за обучение на студенти по инженерни дисциплини в условията на пандемия.

Работата по този образователен проект дава възможност на русенския екип да използва натрупания си до момента опит и капацитет и да осъществи успешен обмен на нови и ефективни образователни практики. Дейностите се извършват и координират от доц. Теодор Илиев (ръководител екип), доц. Ивайло Стоянов, гл. ас. д-р Иванка Цветкова и гл. ас. д-р Венцислав Кесеев.