ОТКРИВАНЕ НА ПЪРВАТА УНИВЕРСИТЕТСКА ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ЗА ДЕЦА „В ЧУДНИЯ СВЯТ НА РАСТЕНИЯТА“ В РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ


На 5 юли 2021 г. в Русенския университет „Ангел Кънчев” откриха Първата за Университета лятна академия за деца „В чудния свят на растенията”. Зам.-ректорът по интернационализация и комуникационна политика, доц. Десислава Атанасова, откри Академията, като поздрави децата за интереса им към растенията и им пожела ползотворна работа и весело лято.

Заниманията в Академията са безплатни за децата. Те ще се провеждат в рамките на две седмици без събота и неделя, сутрин от 9.30ч. до 12.30ч. в Университетската Ботаническа градина. Всички деца през този период от време ще имат възможността да научат повече интересни и любопитни факти за растенията, да надникнат в научноизследователските лаборатории на Университета, да засадят растения на открито и да се научат как да отглеждат декоративни растения.

Ръководител на Лятната академия е д-р Петя Ангелова – преподавател по Ботаника и Систематика на растенията, а сътрудници и ментори са Мартина Александрова – студент 3 курс, специалност „Растениевъдство“  от Русенския университет, Виктория Пламенова и Николай Пенчев – завършили предишни академии в „Чудния свят на растенията”, организирани от Фондация „Бистра и Галина”.

В Академията децата ще имат възможността да открият нови и интересни занимания в областта на науката и практиката, а и да намерят нови приятели!

За повече информация: д-р Петя Ангелова, тел.: 0889693298