НПО срещу едностранното вземане на национални решения


Във връзка с публикуваната вчера (15 юли 2014 г.) „Концепция на Министерството на земеделието и храните относно прилагането на директните плащания в Република България от 2015 г.” (http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=1358), Националната асоциация на зърнопроизводителите информира, че представители на неправителствени организации от сектор „Земеделие“ ще дадат пресконференция на 17 юли 2014 г. от 11.00 ч. в зала „Медия център“ в сградата на Българско национално радио.

Българската общественост за пореден път е свидетел на фиктивно провеждане на публичен дебат със заинтересовани страни по стратегически важни за бъдещето на земеделския сектор теми, каквато е прилагането на Общата селскостопанска политика 2014-2020 г.

Браншовите организации считат за скандално поместването на документ, който е едностранно предложен от Министерството на земеделието и храните, и обезсмисля напълно обсъжданията на специалната работната група по прилагането на директните плащания след 2015 г.