Комбайни Fendt серия Е


За малките и средни стопанства Fendt доразви и оптимизира комбайните 5185 Е и 5225 Е, за да предложи надеждни и производителни машини, които отговарят на постоянно нарастващите нужди и изисквания по време на жътва.

Защо да разчитате на някой друг да ожъне вашата реколта? И да не сте сигурни в качеството и чистотата на зърното!

С комбайните от серия Е на FENDT ще получите ефективна, надеждна и лесна за работа технология, която ще ви гарантира висока производителност и сигурност през сезона на жътвата. Комбайните от серия Е за малки стопанства впечатляват с нагледно и ясно структурирано управление, техника и мощност. Компоненти като вършачна система и сламотръси произлизат от мощните серии и осигуряват при серия Е изключително качество на вършеене и сигурност на приложение.

В зависимост от нуждите и големината на полетата комбайните от серия Е могат да се оборудват с хедери с размер от 4,80 до 7,60 метра. Тези хедери с голям приемен шнек, ножова система Schumacher, както и с хидравлично задвижване на мотовилото осигуряват сигурна и чиста работа.

Независимо дали жънете пшеница, рапица или царевица – големият вършачен барабан в комбинация с голямата контра извършват интензивно, равномерно и щадящо вършеене и сепариране. Благодарение на контрата с една от най-големите площи в своя клас новото поколение комбайни 5225 Е овършават големи количества маса за кратко време. За бързото и лесно преоборудване между различните жътви машината може да се оборудва със секционна контра.

Fendt 5225 E притежава една от най-големите площи на ситата – затова и гарантира максимален капацитет на почистване. Секционната почистваща система със своите високи делители на долното и горно сито, разпределя сместа от зърно и плява равномерно по цялата площ, дори и при наклонени терени. В комбинация с целевото насочване на въздушния поток в индивидуални секции за почистване машината може да работи на максимален капацитет.

За да се използват оптималните възможности на комбайна, е от значение и работното място на механизатора. Новата комфортна кабина на FENDT предлага голямо пространство, оптимална видимост към хедера, стърнището и страничните части на машината.

Седалката с въздушно окачване предлага максимален комфорт. Благодарение на регулируемата кормилна конзола механизаторът заема най-удобното за него място. 5225 E разполага с климатик, а елементите за управление са разположени ергономично. Механизаторът държи всичко в ръка посредством новия мултифункционален лост.

На комбайните от серия E на Fendt може да се разчита винаги. Солидни, надеждни и ефективни, те гарантират висока производителност, когато е необходима най-много.

Ние сме добър партньор, на когото да разчитате. Ще направим всичко, за да може вашата жътва да върви без прекъсване. Ще реагираме бързо с части на склад и със сервизна помощ всеки ден. Възползвайте се и вземете вашия зърнокомбайн Fendt за сезон 2021.

По материали на Златекс