КЛАСИРАНЕ НА ЕСЕТА ЗА ДИСТАНЦИОННОТО ОБУЧЕНИЕ В КЛУБА НА СОЦИАЛНИЯ РАБОТНИК КЪМ РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ


На 28.04.2021г. бяха представени резултатите от класирането в конкурса за есе на тема: „Дистанционното обучение в условията на COVID-19 – какво ни дава и какво ни отнема. Как да се справим с предизвикателствата?“.

Модератор на събитието беше проф. дн Сашо Нунев. Той приветства участниците в конкурса и адмирира интереса на студентите към общественозначимата тема, като отбеляза, че техните полезни идеи ще се приложат в теоретичното и практическото им обучение по социална работа.

Подчерта се ролята на самоанализа, себеопознаването, себеприемането, самомотивирането и духовното в условия на социална изолация.

Класирането на есетата се извърши на основата на определени критерии в три категории: Категория 1. Тематична насоченост и цялостен обхват на проблема, поставен в темата на есето и обвързването му с актуалния контекст. Категория 2. Аргументирано изразена лична позиция относно възможностите, които ни предоставя и отнема дистанционното обучение в условията на COVID-19. Категория 3. Аргументирано изразена лична позиция относно възможностите за справяне с предизвикателствата, пред които ни поставя дистанционното обучение в условията на COVID-19. В трите категории бяха отличени общо шестнадесет есета, като осем от тях бяха призирани с първо място. Всеки от участниците в конкурса ще бъде награден със сертификат.

Събитието беше изключително интересно за присъстващите в залата студенти и преподаватели. В неговия край проф. дн Сашо Нунев и гл. ас. д-р Евгения Братоева благодариха на всички автори на есета и на подкрепилите ги техни колеги във виртуалната зала и ги адмирираха с ръкопляскане. Професор дн Сашо Нунев, като създател на професионалното направление и на Клуб на социалния работник,  насърчи всички студенти от специалност „Социални дейности“ и членове на Клуба да бъдат все така активни и отговорни във всяка една значима инициатива.