Интерагри България представи новата серия CX


Световният лидер в прибиращата техника, NEW HOLLAND, обнови една от най-предпочитаните си серии – високопроизводителните и надеждни комбайни СХ. По отношение на цялата серия сега фермерите могат да избират между два модела пет-сламотръсни машини – СХ 7.80, СХ 7.90 и четири шест-сламотръсни, съответно СХ 8.70, СХ 8.80, СХ 8.85 и СХ 8.90. Мощностният диапазонон на серията започва от 340 к.с. за модела CX 7.80 до 490 к.с. за CX 8.90. Това прави CX 8.90 най-високопроизводителният конвенционален комбайн в света.

Шестсламотръсните модели от серията разполагат с очистваща площ до 6,5 м² и повишена мощност. Обемът на бункера за новия модел СХ 8.85, както и за най-големия модел СХ 8.90, е разширен до 12 500 л., с подсигурено разтоварване от 126 л. в секунда.

Преди бялата жътва, официалният партньор на NEW HOLLAND у нас, фирма ИНТЕРАГРИ България, предлага и специални цени за серията СХ 8, стартиращи от 350 000 лв. без ДДС.

Ето и малко повече информация за новостите: Кабината Harvest Suite™ Ultra е изцяло обновена. Обемът ѝ е повишен до 3,7 м², „обвити“ в 6,3 м² стъкло, което е със 7% повече в сравнение с предишните модели. Сред основните предимства на обновената кабина е и намаленото ниво на шума до едва 73 децибела. Фермерите могат да избират между три нива на комфорт на седалката. Най-високият клас седалки са тапицирани с кожа и разполагат с редица удобства, като подгряване, обдухване, възможност за промяна на позицията нагоре и надолу, както и автоматична настройка според теглото, която неутрализира и най-сериозните неравности.

Интелигентните и интуитивни системи за автоматизация пестят време и повишават производителността при жътвата, а оптималното решение е многофункционалният джойстик CommandGrip™. Благодарение на неговата ергономичност ръката не се натоварва, а всички важни функции на комбайна и хедера се управлява бързо и лесно. Всички параметри на работа на машината са показани на големия цветен монитор IntelliView IV.

Комбайните CX8.90 отговарят на стандарта Tier 4A, благодарение на своите двигатели FPT Industrial Cursor 10, оборудвани с технологията ECOBlue SCR. Комбайните CX7.80, CX7.90, CX8.70, CX8.80 и CX8.85 отговарят на по-високия стандарт Tier 4B, благодарение на своите двигатели Cursor 9 използващи технологията ECOBlue HI-е SCR. И двата варианта на доказаната технология ECOBlue, използват AdBlue, за да преобразуват опасните азотни оксиди, съдържащи се в отработените газове в безвредна вода и азот. ECOBlue технологията не връща отработени газове към двигателя. Ползите са очевидни – намалени горивни разходи, облекчена работа на машината и др.

Разходът на гориво при серията CX 8, оборудвана с технологията ECOBlue, е с 10% по-нисък, в сравнение с моделите отговарящи на Tier 3. При транспорт на ход, двигателят поддържа 1400 об./мин., което допълнително понижава разхода на гориво.

За ефикасно овършаване комбайните от серията СХ 8 използват система от 4 барабана. Високопроизводителните машини на NEW HOLLAND разполагат и с най-големия барабан в индустрията, с диаметър от 750 мм. Това значително намалява начупването на зърното, понижава вибрациите, с което предпазва трансмисията и осигурява достатъчно инерция за перфектна работа при влажни условия или неравномерни култури. В допълнение ъгълът на контрата от 111 градуса значително подобрява сепарирането, благодарение на увеличената площ.

Както най-мощните зърнокомбайни, световните рекордьори NEW HOLLAND CR, така и най-производителните сламотръсни комбайни – СХ, използват патентованата система Opti-Clean™. Тя повишава очистващия капацитет с до 20%, като оптимизира хода на системата и ъглите на разпределение на материала. Тръскащата дъска, предситото и горното сито се движат независимо едно от друго, за да оптимизират каскадата. По-големият ход на ситата и по-острият ъгъл на подаване на зърното, задържат материала за по-дълго време във въздуха, за по-прецизно очистване.

Самонивелиращият се очистващ тракт автоматично неутрализира негативния ефект от страничните наклони до 17%. Освен това предотвратява струпването на маса при завои в края на реда, спомагайки за равномерното разпределение и ненадмината ефективност.

NEW HOLLAND позволява на оператора да регулира скоростта на сламотръсите в зависимост от условията на жътва. Този прост избор между четири настройки повишава производителността с до 10%. Когато машината се изкачва нагоре по наклон, скоростта на сламотръсите намалява, за да може всяко зрънце да остане в комбайна, а когато се спуска надолу, скоростта се увеличава, за да се предотврати запушване и неефективното сепариране. Съвместната работа на системата с  Opti-Fan™ и Opti-Clean™ позволяват машината да поддържа 170-240 об./мин. скорост на сламотръсите, което осигурява абсолютна ефикасност при жътва.

Системата Opti-Fan™ регулира автоматично скоростта на вентилатора, за да компенсира ефекта на надлъжния наклон на машината при работа. Операторът задава желаната скорост на вентилатора при нулев наклон, след което системата автоматично я променя при движение по склон, за да запази оптималното ниво на очистване. Така при работа нагоре по хълм се предотвратяват загубите от издухване на материала, а при движение надолу – натрупвания по ситата.

Иновативната система SmartTrax™ намалява компресирането на почвата с до 57%, има и интегрирана система на окачване с гумен блок, която сериозно понижава вибрациите и гарантира комфорт.

Опционалната система Opti-Spread™, монтирана зад сечката покрива всички изисквания за ширина на разпръскване. Системата е допълнително усъвършенствана с добавянето на технологията Dual-Chop™. Остатъкът преминава през специално гребло с остри като бръснач ножове, за да се гарантира фино раздробяване на материала.

По материали на Интерагри