Заместник-министър Крум Неделков обсъди с незрящ животновъд от Плевенско възможност за индивидуална помощ за стопанството му


Заместник-министърът на земеделието Крум Неделков обсъди с животновъда Драгомир Цветанов от плевенското село Дебово възможностите за подпомагане на фермата, в която се отглеждат 16 крави и пет кози.
Земеделският производител се грижи за стопанството си, въпреки че е незрящ. Той изрази притеснение за изхранването на животните през предстоящите зимни месеци заради повишените цени на фуражите.
„Ще търсим решение за всеки животновъд предвид трудностите, пред които е изправен секторът. За конкретния случай единствената възможност е индивидуално подпомагане de minimis“, заяви заместник-министър Крум Неделков. Той се ангажира да бъде търсено финансиране за изхранването на животните.
Животновъдът иска да направи подобрения във фермата, които са свързани със строителни дейности, но сподели, че в момента е силно затруднен заради постоянно покачващите се цени на строителните материали.
Въпросът за подпомагането ще бъде поставен на следващото заседание на Държавен фонд „Земеделие“.