Заводът на Massey Ferguson, Бове – чуждестранен топ износител във Франция


Massey Ferguson, световна марка на AGCO, беше удостоена с престижната френска награда за чуждестранен износител. Тя е признание за големия принос, който производствената фабрика за трактори на Massey Ferguson в гр. Бове, в региона на Пикардия, прави за страната и региона, като се превръща във водещ пример измежду чуждестранните инвеститори, базирани във Франция.

Наградите Les Grands Prix de lExport са организирани от BFM Business, France’s Economics TV и Radio каналa за новини. В тях участват чуждестранни компании, които имат значителен принос във Франция с множество продукти и са добре разпознаваеми марки в своя сектор. На церемонията в Париж, представителят на френската агенция Мюрел Пенико връчи наградата за чуждестранен топ износител на Ричард Маркyeл, вицепрезидент и директор на Massey Ferguson за Европа, Африка и Близкия изток.

Massey Ferguson се управлява от дружеството майка AGCO, което е със седалище в гр. Дълот, Джорджия – САЩ.

Фабриката в гр. Бове конструира и произвежда трактори Massey Ferguson от 80 до 400 к. с. Тя е най-големият производител и износител на селскостопански машини във Франция. Около 14 500 бр. трактори напускат поточната линия всяка година, като 85% се транспортират по целия свят. През последните дванадесет месеца четири нови серии трактори са били пуснати в производство и представени на световните пазари.

Ричард Маркyeл отбеляза: „AGCO продължава да прави големи и значими инвестиции във фабриката в Бове. През последните пет години са вложени над 300 млн. евро в инвестиции и реорганизации, което доведе до повишаване на качеството и стандартите на производство. Този производствен опит и бързина в съчетание с нашия широк обхват, високо качество и последни технологии в производствената линия, ни прави конкурентноспособни, можем да отговаряме на всички очаквания на клиента и да запазим водещата си роля като номер едно сред износителите на селскостопанска техника във Франция”.

По материали на Варекс