ДНЕС СЕ ПОСТАВИ НАЧАЛОТО НА „ОБУЧЕНИЕ В МЕТОДИЧЕСКИ МОДЕЛ ЙОВКОВ И ХРИСТИЯНСКИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ” В РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ


Днес, 05.07.2021г., беше поставено началото на семинара за учители по религия  на тема „Йовков и християнските добродетели“. Събитието беше открито от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, след което Ректорът на Русенския университет – чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, приветства гостите и изказа своята радост и задоволство от сътрудничеството на висшето училище с Русенската Света Митрополия.

Гостите бяха поздравени и от кмета на Община Русе – г-н Пенчо Милков и от началника на Регионално управление на образованието в гр. Русе – г-жа Росица Георгиева.

Курсът „Йовков и християнските добродетели“ предвижда да се дадат теоретични сведения за отражението на християнските добродетели в творчеството на Йовков; различните подходи при преподаване на знанията за християнските добродетели; използването на новозаветните текстове в педагогическата практика. По време на практическата част на обучението участниците ще се запознаят с техника за междутекстови подход; с дидактична игра за съотнасяне и с модел за водене дискусия върху нравствен проблем при провеждане на интерактивен час по литература.