Вестник Земеделска техника бр. 9


Изтегли Вестник Земеделска техника бр. 9

Вестник Земеделска техника бр. 9

Темите на брой девети /628/ 2016 г. на в. „Земеделска техника“ са животновъдство и земеделска техника.
В рубриката „Експоатация и ремонт на машинно-тракторния парк” е поместено интервю „Добър ремонт – стабилно земеделие” с инж. Красимир Аврамов, управител, инж. Иван Златев, зам. управител и Златко Острешев, ръководител ремонтна дейност на Агрогарант сервиз. В него те представят основната дейност на фирмата, която се занимава с поддръжка на машини на немските фирми Class и Amazone и на БАТА АГРО представи нови за българския пазар пръскачки.
В материал доц. д-р инж. Ангел Трифонов от Аграрния университет в Пловдив разглежда водоснабдяването на животновъдни ферми. Обяснени са двата основни начина, по които това става; санитарните изисквания за водата и мястото на водоизточника; представени са препоръчителните диаметри на тръбите на водопроводната мрежа и др.
Съобщава се за петия национален събор на овцевъдите в България, който ще се проведе от 6 до 8 май край Петропавловския манастир до гр. Лясковец. Съборът е единствен по рода и мащабите си не само в България, но и на Балканския полуостров и без аналог в Европа. За събитието пристигат представители на над 20 браншови организации на Европа и Централна Азия.
В материал доц. д-р Маргарит Илиев от Института по земеделие в Карнобат представя кога е започнала научноизследователската работа в Института; какви породи овце се отглеждат в него и предлаганите висококачествени мъжки разплодници, женски и мъжки агнета и овце майки от породите Карнобатска местна, Карнобатска тънкорунна и млечна.
Представена е историята на Института по фуражни култури в Плевен, каква изследователска, приложна и обслужваща дейност извършва и предлаганите от него култури.
Универсал-НВГ представя на българския пазар селскостопански машини и инвентар за зелена линия на италианския производител ENOROSSI. В текста са представени дискови косачки DM и косачки с кондиционер DM-C; барабанни косачки; сеносъбирачи и сенообръщачи; навесни сеносъбирачки модел RP и др.
Поместен е текст от Варекс за завода на Massey Ferguson в Бове, Франция, станал чуждестранен топ износител във Франция.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини с техните цени.
Поместените реклами са свързани със животновъдство, има реклами на машини, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.