Вестник Земеделска техника бр.20


Вестник Земеделска техника бр.20

Изтегли Вестник Земеделска техника бр.20

Темите на брой двадесети /639/ 2016 г. на в. „Земеделска техника“ са земеделска техника и животновъдство.
В рубриката Отличие „Принос в механизацията на земеделието” са представени машините и земеделските производители, които участват в конкурса. Има данни и снимки на земеделската техника по първо и второ направление и списък на участниците по трето. Формулярите за участие по трите направления „Български производител на земеделска техника”, „Иновации”, „Механизация в земеделското производство” могат да се изтеглят от сайта www.zemedelskatehnika.com.
Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството представя динамиката на броя на животните под селекционен контрол за последните 7 години. Данните за говедовъдство, овцевъдство, козевъдство, свиневъдство, птицевъдство, коневъдство и пчеларство са изнесени в таблици.
Доц. д-р Георги Димов, председател на Асоциацията за развъждане на българска млечна порода овце, разглежда синтетичната полулация българска млечна порода овце. Обяснено е кои са най-подходящите животни за отглеждане в различни райони на страната, колко са членовете на Асоциацията и каква е нейната цел и др.
В материалите си Варекс представят GDM – новата дискова брана с независими дискове от Galucho и мултифункционалния надробител Seppi M – Multiforst с техните характеристики.
Текстът на Оптиком е посветен на новия Fastrac 8000. JCB празнува 25 години от производството на тракторите. Събитието, което се е провело от 4 до 6 октомври във Великобритания, е обединило над 300 дилъри на марката машини от цял свят. На него са представени обучения, тест-драйв, посещение на фабрики на JCB Landrover и др. Българската премиера на JCB Factrac 8330 се състоя на Бата Агро Есен 2016.
Проф. д.т.н. Георги Тасев поздравява доц. д-р инж. Борис Димитров по случай неговия 85-годишен юбилей. Текстът представя приноса му към ремонта на земеделска техника.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени.
Поместените реклами са на машини, торове, асоциации и други с тематична насоченост към животновъдството.