Вестник Земеделска Техника бр. 18


Изтегли Вестник Земеделска Техника бр. 18

Вестник Земеделска Техника бр. 18

Темите на брой осемнадесети /612/ 2015 г. на в. „Земеделска техника“ са техника и земеделие.
В рубриката Отличие „Принос в механизацията на земеделието” са представени машините, които участват в конкурса. Има данни и снимки на машините. Формулярите за участие по трите направления „Български производител на земеделска техника”, „Иновации”, „Механизация е земеделското производство” могат да се изтеглят от сайта www.zemedelskatehnika.com.
В рубриката „Земеделска техника” Румен Лазаров, председател на Съвета на директорите на Titan Machinery България, разглежда развитието на сектора „Земеделие”; новостите в него и резултатите на Titan Machinery от изминалия стопански сезон.
Пред в. „Земеделска техника” Емил Ковачев, управител на Телком инженеринг, информира за електрическите превозни средства и инвестициите на различните държави в зелените технологии, както и за приложението им в селското стопанство. Телком инженеринг има възможност и желание да създаде мрежа от зарядни станции на територията на София, но фирмата няма разрешение от общинския съвет.
В раздела „Земеделие” е поместен материал за сдружението „Маркели” в Карнобат. Посочени са неговите цели; с какви проблеми се занимава в момента; както и проектът „Хляб на мира”, който сдружението е одобрено да осъществи.
В статията на проф. д-р Драгомир Вълчев, директор на Института по земеделие в Карнобат, има информация за дейността на Института.
Научно-изследователският и технологичен център по земеделие Плантис разглежда есенно вегетационно третиране с листния тор Акрамет.
В рубриката „Информация” са поместени земеделски новини от Министерството на земеделието и храните и от Държавен фонд „Земеделие”.
Включена е бизнес-информация за нормативните актове, публикувани през месец май и юни т.г. от адвокат Маргарита Попова.
Има материал на инж. Боян Пашев за чудесата на звездното небе.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени, както и малки обяви за продаване на машини, резервни части, парцел и др.
Има реклами за машини, за цялостно комплексно обслужване на фирми и др