Вестник Земеделска техника бр. 14


Изтегли Вестник Земеделска техника бр. 14

Вестник Земеделска техника бр. 14

Темите на брой четиринадесети /633/ 2016 г. на в. „Земеделска техника“ са всичко за земеделието и земеделска техника.
Проф. Тотка Трифонова, председател на Селскостопанска академия, представя одобрения на 6 юли 2016 г. от Министерския съвет проект на закон за допълнение и изменение на Закона за ССА. С него се цели да се създадат предпоставки за по-ефективно развитие на Академията и нейните структурни звена и по-добро сътрудничество с бизнеса.
В интервю Павлин Киров, земеделски производител от село Войново, област Силистра, посочва типа земеделско производство, с което се занимава; размера на стопанството си; използваната техника и защо не участва в неправителствени организации, свързани със земеделието.
В броя е отразена мега демонстрацията на Интерагри, провела се на 29 юни в село Плодовитово, в района на Стара Загора. За първи път в България бе представена Демо жътва на световния рекордьор – комбайнът New Holland CR 10.90.
Текстът от Оптиком е за новото признание на телескопичните товарачи JCB Agri Pro с DualTech варио трансмисия, получил златен медал в раздел „Машини” на шоуто в Корнуол. Товарачът ще направи българския си дебют на Бата Агро Есен 2016.
Фирма „Аквамат 2000” разглежда дъждуването на полски култури с пивоти, който е високоефективен метод за напояване на големи площи. Пояснени са характеристиките на трите основни вида пивоти – линейни, кръгови и смесени.
Областната дирекция по земеделие в Пловдив информира за броя на регистрираните стопанства в областта през стопанската 2015/2016 година; размера на обработваемите площи; отглежданите растителни култури; животни; извършените регистрации на земеделска и горска техника.
Отразен е Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествени занаяти, провели се в Разград от 18 до 20 юли.
В броя са включени земеделски новини.
Бизнес информацията е за нормативните актове, публикувани през месец март-юли 2015 г.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени.
Поместените реклами са на машини, торове, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.