Вестник Земеделска техника бр. 12


Вестник Земеделска техника бр. 12

Изтегли Вестник Земеделска техника бр. 12

Темите на брой дванадесети /631/ 2016 г. на в. „Земеделска техника“ са земеделие по региони и земеделска техника.
Поместено е интервю с доц. д-р Калоян Стоянов от „Аграрно-индустриален” факултет към Русенски университет „Ангел Кънчев”. Той информира за Русенското изложение, провело се в Университета за 18-та поредна година; какви фирми са взели участие; за провелото се за първа година младежко експо, както и защо е важно да има Отличие „Принос в механизацията на земеделието”.
Теодор Власов, земеделски производител от фирма „Власови АГРО” от с. Побит камък, Разградска област, представи семейната фирма; какви култури отглеждат; от кога се занимава със земеделие и др. Според него в земеделието няма 2 еднакви години и всичко зависи освен от земеделеца и от метеорологичните условия. Власов е на мнение, че българинът използва качествена техника благодарение на европейските програми. За него конкурсът „Принос в механизацията на земеделието” е интересна и полезна инициатива и фирмата и тази година отново ще участва в него.
Има информация за от д-р инж. Райчо Георгиев, главен секретар на НТС по машиностроене, за четвъртия международен научен конгрес „Машини за селското стопанство”, който ще се проведе от 22 до 24 юни 2016 година във Варна. Той се утвърди като авторитетен форум и събира учени от много страни.
Вестник „Земеделска техника” поздравява заместник-министъра на земеделието и храните доц. Георги Костов по случай връчването на наградата „Заместник-министър на годината”.
Материалът на Интерагри е за новата серия CX. В текста са представени специалните цени преди бялата жътва за клиенти на фирмата, както и информация за новостите при машините.
ВИП Софтуер представя новия си портал „Агропари”, където може да се открие всичко необходимо в областта на земеделието – навигационна техника, торове, препарати за листни подхранване и др.
Текстът на Института по агростратегии и иновации е за нова пазарна ниша за зеленчуци, които се произвеждат през зимата с нисък разход на енергия. Това е възможност за фермерите да повишат продажбите си.
Материалът на доц. д-р инж. Ангел Трифонов от Аграрния университет в Пловдив е за задвижваща станция за демонстрационен почвен канал. Със създадения стенд „Почвен канал” могат да се извършват демонстрации на различни видове работни органи на земеделски машини.
В годината на своя 25-годишен юбилей Златекс откри търговско сервизен център на 1 юни във Враца и обслужва стопани от района. Новата база има просторен шоурум, конферентна зала, склад за резервни части и др.
В рубриката „Отличие” е публикуван първият формуляр за Отличието „Принос в механизацията на земеделието”. Това е първият формуляр – за български производители на земеделска техника. Формулярите могат бъдат изтеглени на http://zemedelskatehnika.com/.
В „Земеделски пазар“ се предлагат нови и втора употреба земеделски машини с техните цени.
Поместените реклами са на машини, торове, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.