Официално представяне на MF8S


Видео обръщение на Пол ДАУДЕСУЕЛ

(Мениджър Бизнес Развитие на  марката MASSEY FERGUSON)

  • Добро утро от моя домашен офис в Обединеното Кралство. От името на корпорацията AGCO и марката Massey Ferguson Ви приветствам и благодаря за отделеното от Вас време от натоварения график, за да вземете участие в това представяне на новата серия трактори MF8S от Massey Ferguson в България. Името ми е Paul Dowdeswell /Пол ДАУДЕСУЕЛ/ и съм Бизнес мениджър, отговарящ за продажбите на продуктите от марката Massey Ferguson на пазара в България, като работя в тясно сътрудничество с фирма ВАРЕКС, официален дистрибутор на Massey Ferguson, отговаряща за пазара в страната.
  • 2020 година бе различна година за всички нас, тъй като преживяхме значителни ограничения, наложени ни от разпространението на вируса Covid19. За нас от Massey Ferguson тя донесе други възможности, тъй като започнахме програма за развитие на фабриката ни в Bauvais Франция, както и разработката и представянето на нови продукти, отговарящи напълно на новите изисквания в ЕС, свързани с хомологацията и т.нар. Mother Regulations, в т.ч. и високите изисквания на клиентите ни към нашите продукти.
  • AGCO завърши придобиването на допълнителни 7 хектара в съседство на съществуващата фабрика в Beauvais, което позволи бъдещо развитие и разрастване на фабриката в посока подобряване на ефективността при съхраняване на компонентите и вертикалната интеграция на производствения процес чрез разширено производство на компоненти след инсталиране на нови 3D принтери.

–     24 юли 2020 г. стартирахме с пускането на новия трактор MF8S, за който ще говоря повече на по-късен етап.

– На 21 декември 2020 г. стартира цифровия старт на MF5S, 5 модела от 105 до 145 к.с., най-добрият в своя клас и превъзходен трактор с товарач, разполагащ с опционални функции на фабрично монтиран челен товарач и подрамка, комбиниран хидравличен поток за по-бърза работа на товарача и уникален за Massey Ferguson лост за управление на мощността, даващ на оператора ненадминат контрол върху посоката на трактора с лявата ръка, оставяйки дясната – свободна, да управлява товарача. Максимален комфорт и максимална производителност.

– През 2020 г. стартираха и допълнителни гами трактори от серията MF4700M и MF5700M. Трактори, проектирани с функции и опционални спецификации, включващи машини, съответстващи на Stage 5 Mother и проектирани с технология за простота на работата. Новата трансмисия Dyna-2 с промяна в движението се предлага като опция на MF4700M, докато MF5700M се предлага с традиционната совалка 12×12 и водещата в индустрията Dyna-4, която се използва и в гамата на Beauvais “MF5S”, продукт, идеален за българския пазар.

– MF Connect е на разположение за онези клиенти, които изискват технология за дистанционен достъп, по избор за модели с 4 цилиндъра и стандарт за 6 цилиндъра. С 5-годишен абонамент фермерът може да следи местоположението на машината си, състоянието на работа и да бъде спокоен, получавайки предварителни предупреждения за всички потенциални проблеми с машината, които дилърския сервиз може да разследва. Може също така да планира рутинното обслужване на машината, като проследява отработените часове, без да е необходимо физически да вижда трактора. По този начин се позволява обслужване извън натоварения период, оптимизирайки ефективността на трактора, но и гарантирайки наличността на трактора, когато е необходимо.

Целта на днешното събитие е да Ви разкрием изцяло новата серия MF8S. Гама, която въвежда нова ера на достъпни, надеждни и свързани трактори, предоставящи нови нива на комфорт и ефективност на нашите клиенти, но и предимствата на свързаността и технологията за интелигентно земеделие, сформиращи едно устойчиво бъдеще.

Започвайки с разрушителен и нов дизайн, MF8S е проектиран за фермери от фермери, като първо позиционира седалката и след това изгражда трактора около оператора. Стартирането започва след седем години тестове по целия свят и обширни консултации с нашите клиенти. Серията MF 8S предоставя точно това, което операторите и фермерите искат:

– Комфорт и видимост през дългите работни дни;

– Мощност към земята, горивна ефективност и чисти емисии;

– Спокойствие поради максималното време за оптимална възвръщаемост на инвестициите;

– Лесна употреба и ясен контрол;

– Възможност за изтегляне на най-широките и взискателни инструменти;

– Добра финансова стойност;

– Ниска цена на собствеността, за да може да се направи повече, но с по-малко суровини.

Има 4 нови модела трактори от серията MF 8S. Всички те са с уникалната инсталация на кабината / двигател „Protect-U“ и радикален „нео-ретро“ дизайн. Построени са на 3,05 м. междуосие, предлагат максимална мощност от 205 к.с. до 265 к.с., но и всички разполагат с допълнителни 20 к.с. от управлението на мощността на двигателя (EPM).

MF 8S включва много нови функции, включително нов стил, нов дизайн от ламарина, нова кабина и елементи за управление, 2 нови трансмисии и трета (Dyna-VT, която идва в края на 2021 г.), нов сензорен екран Datatronic 5 и много важно: новия и уникален дизайн на кабината Protect “U”. Кабина, намаляваща шума, топлината и вибрациите, но и предоставяща на оператора ненадмината видимост. Ултра тиха кабина за максимален комфорт на оператора и оптимална производителност на машината.

     –  MF8S е водещ в класа трактор!

– Пускането му на пазара на 24 юли 2020 г. беше радикално нов подход за селскостопанската индустрия, тъй като 65 000 гости участваха в събитието на живо, включително: 900 журналисти, глобалната дистрибуторска и дилърска мрежа на Massey Ferguson, 25 000 фермери и изпълнители от 170 страни по света, затова и определено този подход беше водещ и първи в бранша.

– Успешният стил на представяне на трактора стартира в трофейния кабинет, тъй като на 4-ти декември 2020 г. цифровото му представяне, озаглавено – MF 8S „Кацане на Земята“ спечели наградите: „Златен медал“ в категорията „Най-добро използване на цифровите технологии“, наградата „Сребърен медал“ за „Най-добро B2B цифрово/ хибридно събитие“, но и наградата за най-добро събитие за 2020 г. Награждаването бе дигитално и излъчено от Милано (Италия).

– MF8S продължи да трупа трофеи, защото добави към тях и отличието „MF 8S.265 Dyna E-Power Exclusive Tractor Of The Year 2021“ /Трактор на 2021-ва година/. Тази престижна награда, оценена от жури, представящо 25 европейски държави, беше връчена на изцяло дигитална церемония, на 18 декември 2020 г.

Аз докоснах само повърхността, затова и с разгръщането на днешната програма Вие ще видите, че Massey Ferguson и ВАРЕКС са горди да пуснат на българския пазар тази нова гама трактори, разрушителни и с нов дизайн, предназначени за фермери от фермери, оборудвани с превъзходни спецификации, доставящи нови нива на комфорт и ефективност, като същевременно с това предоставящи на клиентите ни и предимствата на свързаността и технологията за интелигентно земеделие за устойчиво бъдеще, като в същото време предлага изключителна финансова стойност, гарантираща на собствениците, че ще плащат само за това, от което се нуждаят.