В сряда, 16 юни, стартира строителното бизнес изложение Архитектурно-строителна седмица


От 16 до 19 юни в Интер Експо Център врати отваря професионалното бизнес изложение Архитектурно-строителна седмица. Форумът ще събере 21-и път компаниите от различни сектори на бранша и професионалистите от сектора, предоставяйки възможност за бизнес срещи на живо. Паралелно изложението създава платформа за богата съпътстваща програма, включваща Международна коференция за дигитализацията и кръговата икономика, кръгла маса за сградните паспорти, представяне на иновативни продукти
Форумът ще се проведе в съответствие с мерките и изискванията за безопасност на националните здравни власти. В тази обстановка присъстващите ще разширяват връзките си и обогатяват продуктовите портфолиа, ще научават „от първа ръка“ за тенденциите, ще черпят ключово know-how. Ще бъдат представени различни продуктови направления – системните решения за отопление, климатизация, флийт мениджмънт, хидроиздолации, строителни материали и довършителни дейности и др.
Официалното откриване на изложение Архитектурно-строителна седмица ще се състои на 16 юни, от 12:30 ч. в семинарна зала на Изложбена зала 2. Предвидено е присъствие на представители на държавните и браншовите организации, свързани със сектора, сред които: Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Министерство на икономиката (МИ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП), Камара на строителите в България (КСБ), Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Камара на архитектите в България (КАБ), Национална компания индустриални зони (НКИЗ), Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), Посолство на Турция, Посолство на Аржентина и т.н.
Актуалните въпроси в бранша – акцент на съпътстващата програма
Въпросите, които пряко касаят сектора и иновативните продукти и услуги са във фокуса на съпътстващата програма. В кръгла маса на 16 юни, посветена на сградните паспорти, ще се включат с експерти от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Българска Асоциация за изолации в строителството (БАИС), Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Камара на архитектите в България (КАБ). На 17 юни в семинар, организиран от КИИП, ще се дискутира качеството в съвременното проектиране. През същия ден събитие, организирано от BAU Academy, се фокусира върху комуникационната и маркетинг платформа за въвеждане на иновативни материали, технологии и решения в строителството. С визиите и дейността си ни запознава и Национална компания „Индустриални зони“.
Международна конференция в петък, 18 юни ще привлече вниманието на бранша. Експерти ще дискутират темата „Кръгова икономика. Малките и средни предприятия в строителството в условията на зелен и дигитален преход“. Събитието се организира от Камара на строителите в България (КСБ), Интер Експо Център и КЛИЙНТЕХ, със съдействието на Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). В същия ден Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Национален център по сеизмично инженерство ще представи експертизата си за „Земетресенията в Албания и Хърватия и уроците за България“. През всички изложбени дни водещи компании – изложители ще се включат с продуктови презентации, представяйки най-иновавните услуги, системи и материали на пазара.
Управлението е вече онлайн
Архитектурно-строителна седмица ще предложи много системни решения, отличаващи се с високи технологии. Сред тях е контролер, оптимизиращ работата на климатичните системи. Ще открием интелигентни хибридни системи за отопление и охлаждане както и такива за рекуперация на топлина и свеж въздух. Системата пести енергия, подава въздух равномерно в помещенията, пречиства го и може да се управлява онлайн през смарфон или таблет. Сред предложенията са стъклени системи от последно поколение – за изграждане на преградни стени, безрамкови стъклени балкони, остъклявани тераси, зимни градини.